Çaycuma Belediyesi kar yağışı sırasında yaşanabilecek elektrik arızalarına nedeniyle herhangi bir su kesintisi olmaması için, kentin %90’nına, her koşulda su sağlayacak bir planlamayı hayata geçirdi.

Çaycuma Belediyesi kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek uzun süreli elektrik kesintilerinde, ilçede, su arzıyla ilgili bir sorun yaşanmaması için en üst düzeyde önlemler aldı. Her türlü koşulda kentin %90’ına su verecek bir eylem planını hayata geçiren Çaycuma Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu amaçla, keson kuyulardan sonra kente su dağıtan ana su depolarına da jeneratör kurdu. Yapılan çalışmayla, ilçede yüksek kotlarda bulunan az sayıda yerleşim alanı dışındaki tüm şebeke, uzun süreli elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek hale getirildi.

ÇAYCUMA’NIN HER İKİ YAKASINA KESİNTİSİZ SU VEREBİLECEĞİZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, “Ekiplerimiz başarılı bir operasyonla her koşulda kente su vermemizi sağlayacak bir çalışmayı hayata geçirdi. Buna göre, uzun süreli elektrik kesintilerinde bile Çaycuma’nın her iki yakasına kesintisiz su verebileceğiz. Geçen haftalardaki kar yağışı sırasında ilçe merkezinde de uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı. Bu nedenle bazı noktalara kısa süreyle de olsa su ulaştırmakta zorlandık. Aynı sorunun bir daha yaşanmaması için bu kez her türlü önlemi aldık. Ekiplerimiz keson kuyulardan sonra ana su depomuzla da tefi istasyonuna da jeneratör kurarak, şebeke suyunun her noktaya ulaşmasını sağlayacak önlemeleri aldı. Belediye olarak, vatandaşlarımızın yağan kardan olumsuz etkilenmemesi için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ben fedakârca çalışarak ilçemizi her türlü hava koşuluna karşı hazırlıklı hale getiren tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi