Çaycuma Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısında tüm meclis üyelerinin ortak imzasıyla yapılan bir açıklama ile Filistin’de saldırılarını sürdüren İsrail'i kınadı.

Çaycuma Belediyesinin tam kapanma nedeniyle ertelenen mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın başkanlık ettiği toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra belediye daire amirleri de katıldı. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda dönem içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kantarcı, Çaycuma Belediyesinin pandemi koşullarına karşın çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü ifade ederken görevlerini fedakârca yerine getiren çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

ÖN ARITMA TESİSİ ALANIN GENİŞLETİLMESİNE YÖNELİK PLAN TADİLATI KABUL EDİLDİ

Toplantı “İmar planı tadilat talepleri” hakkında İmar Komisyonu raporunun görüşülmesiyle devam etti. Buna göre ilçenin doğu yakasında, Bartın-Zonguldak karayolu tarafında bulunan ön arıtma tesisinin olduğu alanın, gelecekteki ihtiyaçlar göz önüne alınarak büyütülmesini konu alan plan değişikliği teklifi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin “2020 yılı mali yılı bütçesi kesin hesabının görüşülmesi” şeklindeki diğer maddesi ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ULUSLARARASI TOPLUMUN BİRLİKTE HAREKET ETME ZAMANI GELMİŞTİR

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını kınayan bir açıklama okundu. Belediye Meclisi Üyelerinin tamamının imzalarıyla yayımlanan açıklamada, “Kudüs ve Gazze'de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail'in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail'e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır” denildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi