Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “Kanal İstanbul Projesi” ile ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri PTT aracılığı ile itiraz dilekçesi gönderdi.

Gönderilen itiraz dilekçesi ile ilgili düşüncelerini paylaşan ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral;

“Bu vesile ile tüm Çaycumalı hemşerilerimize 2020 yılının barış, demokrasi, özgürlük, adalet, huzur ve aydınlık günler getirmesini diler, halkımızın yeni yılını kutlarım.

İlk kez Nisan 2011'de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından siyasi propaganda aracı olarak gündeme gelen bu çılgın proje, her ne hikmetse ortada hiçbir neden yokken tekrar gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoglu neden karşı olunduğunun gerekçelerini sıraladı. Tekrar buradan bunlara girmek istemiyorum. Ben, yönetim kurulu arkadaşlarım ve üyelerimiz de bu sayılan gerekçelere aynen katıldığımızı bildiren matbu itiraz dilekçelerini doldurup İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne göndereceğiz. Aslında bu projenin bu şekilde getirilmesinin her zamanki gibi gündem değiştirme olduğunu biliyoruz.

Projenin maliyeti açıklanan rakama göre 25 milyar Euro, bu da yaklaşık 150 milyar TL eder. Eğer böyle bir bütçemiz varsa, her ilimize bir fabrika yaparak istihdam yaratalım, işsizliği azaltırız. Çiftçimize mazot ve tohum desteğini karşılıksız verelim, dışarıdan ithali azaltalım. Hayvancılığı destekleyerek dışarıdan et ithalatına son verelim. Eskiden var olan et kombinalarını yeniden oluşturup, ucuz et yiyelim. Asgari ücretli çalışana daha fazla ücret vererek açlık sınırından kurtararak, insan gibi yaşama hakkı tanıyalım. Bizler vergilerimizin boş yere çarçur edilmesini istemiyoruz. Hele hele “İsteseniz de olacak, istemeseniz de olacak” söylemi her vesile ile “Milli İrade”den bahseden sayın Cumhurbaşkanımıza hiç yakışmadığını düşünüyoruz. Yine bu proje Montrö Boğazlar Sözleşmesinin de bypas edilmesi anlamına gelir ki sırf bu gerekçeden dolayı bile bu projeye karşıyız.

Tüm duyarlı Çaycumalı hemşerilerimizi bu kampanyaya desteğe veya CİMER üzerinden de itirazlarını yapmaya çağırıyoruz” dedi.

ADD Yönetim Kurulu ve üyeleri itiraz dilekçelerini PTT'den gönderdi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi