Çaycuma Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yönetimi “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” münasebetiyle ilçede görev yapan yerel ve ulusal gazeteciler ile bir araya gelerek pasta kesti.

Yönetimi adına açıklamada bulunan Dernek Başkanı Ela Mantarlı Kurt, basın emekçilerin gününü kutlayarak, “Türkiye’de basının yüzde 90’ı ekonomik olarak bağımlı, siyasi olarak taraf ya da taraf olmaya esir edilmiştir. Bugün 11bin 157 gazeteci işsiz,76 gazeteci ve medya çalışanı ise cezaevinde tutuklu ya da hükümlü olarak yatmaktadır.Uygarlık yolunda büyük engel olan “SANSÜR” Türk basınından 24 Temmuz 1908 günü kaldırılmıştı.Cumhuriyet döneminde 24 Temmuz tarihi “Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı” ilan edildi. Günümüzde ise sansür, dolaylı yollardan en şiddetli sekilde uygulanmaya başlandı.Bugün maalesef 1908 öncesini hatırlatan, hatta o dönemi geride bırakan uygulamalara rastlıyoruz.

Türkiye'de basın özgürlüğü gerçekten ciddi tehlike altında"

"Basının doğru, tarafsız ve hızlı bir biçimde topluma bilgi ve haber verebilmesi "iletişim özgürlüğü" ile ilgilidir. Şüphesiz "İletişim özgürlüğü" şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır.

Basının meslek ilkeleri doğrultusunda; ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmalarının devamını diliyor, bu çalışmaların her zaman özgür, sansürsüz bir ortamda yürütülmesini temenni ediyoruz. Bu temenniler ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyoruz." dedi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi