Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları “Adalet ve Demokrasi” haftasında Cumhuriyet şehitlerini unutmadı.

ADD, gazeteci-yazar Abdi İpekçi, Uğur Mumcu,ADD Kurucu Genel Başkanı Muammer Aksoy’u ve cumhuriyet şehitlerini adalet ve demokrasi haftasında unutmadı. Dernek binası önünde düzenledikleri anma töreninde “cumhuriyet şehitleri” adına hazırladıkları fotoğraflar önüne karanfiller ve çiçekler bıraktı.

Anma programında Dernek Başkanı Ela Mantarlı Kurt, ”Adalet ve Demokrasi Haftası’nda cumhuriyet şehitlerimizden başta Üsteğmen Mustafa Fehmi Kubilay olmak üzere; Gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu, ADD Kurucu Genel Başkanı Prof.Dr. Muammer Aksoy'u, Doç.Dr. Bahriye Üçok'u, Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı, Tarihçi yazar Necip Hablemitoğlu'nu, Hukuk insanı Mustafa Yücel Özbilgin'i, Gazeteci Abdi İpekçi'yi, Yarbay Ali Tatar'ı, Orgeneral Eşref Bitlis'i ve daha nice cumhuriyet şehidimizi saygı ve özlemle anıyoruz. Cumhuriyet'e ve Atatürk devrimlerine inanmış Mustafa Fehmi Kubilay; bağlı olduğu değerler adına canını hiçe saymış, Cumhuriyet'in korunması uğruna, ulusumuzun hiçbir özveriden kaçınmayacağının göstergesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin gericiliğe ve bağnazlığa karşı verdiği savaşın simgesi olan Kubilay'dan sonra aynı mücadeleyi veren Mumcu, Aksoy, Üçok, Hablemitoğlu,Kışlalı, Özbilgin, İpekçi ve Tatar da Türk ulusunun gönlünde “devrim şehidi” olarak ölümsüzleşmişlerdir. Türk halkı, bağnaz düşüncelerin; kişi, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmelidir. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk İlke ve Devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, ulusumuzun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Kuşkusuz Türk ulusu Yüce Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir. Bir kez daha tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz.” diye konuştu.

ADD Gençlik Kolları ise hazırladıkları video çalışması ile gazeteci yazar Uğur Mumcu ile birlikte tüm cumhuriyet şehitlerini andıklarını belirtti. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi