Çay ocağı işletmecisi geçici olarak kapattığı işyerini kontrol etmek amacıyla geldiğinde ekmek kapısının önündeki sigara izmaritleri ve çöpleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Zonguldak İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar içerisinde olan “çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren iş yerleri; masa, sandalye, tabureleri kaldırarak ve sadece esnafa servis yapmak kaydı ile açık kalabilecektir” kararı sonrası işyerini geçici olarak kapatan çay ocağı işletmecisi işyerini kontrol etmek için geldiğinde çay ocağının önündeki sigara izmaritleri ve çöpleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Halkı duyarlı olmaya davet eden çay ocağı işletmecisi, “Sigara kullanımıyla ilgili getirilen bazı yasaklardan dolayı insanlar ara sokakta olduğu için işyerlerimizin önlerini mesken tutmuşlar. Sigara izmaritlerini ve çöplerini yerlere atmışlar. Biz kimsenin sigara içmesine veya içmemesine karışamayız ancak çevremizi özelliklede ekmek teknemizin önünü çöpe çevirmelerine karışırız. Burası gizli kapaklı sigara içme yeri veya çöp alanı değil evimizin, ailemizin rızık kapısı. Lütfen çevremizi temiz tutalım. Devletimizin koronavirüs salgınından biran önce kurtulmak için, bizlerin sağlığı için aldığı karalara uyalım” diyerek tepkisini dile getirdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi