İl Hıfzıssıhha Kurulunca çay ocakları hakkında alınan kararlarla ilgili Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a seslenen Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, “Esnaflarımızla ilgili kararlar alınırken 650 üyesi bulunan odamızın da görüşü alınmalıydı” dedi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, Zonguldak İl Hıfzıssıhha Kurulunca 15 gün süreyle çay ocaklarının içinde ve önlerinde ki masa ve sandalyelerin kaldırılmasına, çay ocaklarının sadece müşterisi olan iş yeri ve işletmelere çay içecek servisi yapabilmelerine yönelik aldığı kararların öncesinde kendilerinden de görüş alınması gerektiğini belirtti.

Çay ocağı esnaflarının morallerinin son derece bozuk olduğunu belirten Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

“Zonguldak İl Hıfzıssıhha Kurulunca ilimizdeki çay ocaklarının 15 gün süreyle kısıtlanması yani içeride ve dışarıda müşteri kabul edilmemek kaydıyla sadece işyerlerine çay servisi yapacak şekilde bir karar alınmıştır. Ülkemizde ve dünyada etkili olan bir salgın ile mücadele ediyoruz ve sağlık her şeyden önemli diyoruz. Ama buradan sayın valimize seslenmek istiyorum; esnaflarımızla ilgili kararlar alınırken 650 üyesi bulunan Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odasının da görüşü alınmalıydı. Biz bu kısıtlamanın uygulamasını arkadaşlarımıza ilettiğimizde kendilerinin yeteri kadar hazırlıklı olmadıklarını, alınan bu kararla beraber adaptasyonun kolay olmadığını ifade ediyorlar. Çünkü bir karar alınıyor ve deniyor ki “Şu gün itibariyle masa ve sandalyelerinizi kaldıracaksınız, sadece müşterinize çay vereceksiniz.” Bu karar alınıp 15 günlük süre belirlenirken bu esnafın çektiği kredi ödemesi, vergisi, sigortası, ssk ve bağkur primleri ile kiralarının bu 15 günlük sürede nasıl ödeneceği noktasında bizlerinde görüşünün alınması önemliydi. Zonguldak’ta alınan bu kararla çay ocağı esnaflarımız mağdur olmuştur. Kararın ilan edilmesiyle birlikte gün boyunca arkadaşlarımıza alınan bu kararı ifade etmek istedik, tepkileri dinledik. Biz sağlıkla ilgili alınan kararlara tabi ki saygılıyız. Fakat esnafımızla ilgili alınan bu önemli kararda bizlerinde görüşleri alınmalıydı. Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası ve esnafımız mutlaka muhatap alınmalıydı. Bizlerin bu konuda hiçbir bilgimiz yok bize sadece “genelgenin çıktığı söylenip arkadaşlarınıza izah edin deniyor” deniyor. Şuanda çay ocağı esnaflarımızın moralleri son derece bozuk! Çünkü 15 günlük süre içinde yapmaları gereken ödemeleri var ve bu ödemeleri nasıl yapacaklarını soruyorlar. Bende bu sorunun cevabının üyelerime verilmesini istiyorum. Çay ocakları işletmecileri olarak bir toplantı yapıp taleplerimizi sayın valimize ileteceğiz.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi