Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Murat Saraçbaşı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Murat Saraçbaşı beraberinde Şube Sekreteri Mustafa Bayram ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “Zonguldak’ın önemli sendikalarından biri olan Tes-İş Sendikasının Zonguldak Şube Başkanı ve şube sekreterine ziyaretlerinden dolayı şahsım, yönetimim ve üyelerim adına teşekkür ediyorum. Zonguldak olarak zor günlerden geçerken Tes-İş Sendikası çok önemli bir görevi yerine getirdi. Bu kapsamda ÇATES’in yeniden faaliyete geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanıma ve yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Zor günleri atlattık diyerek sözlerine başlayan Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Murat Saraçbaşı, şunları ifade etti:

“Son altı aylık zaman süresince bizlere çok büyük destek veren Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, yönetimi ve üyelerine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Öncelikle TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay ve TES-İŞ Genel Başkanımız Ersin Akma beyin sizlere çok selamı var. Bundan sonraki süreç çok daha güzel olacağını ümit ediyoruz. İnşallah zor günleri atlattık ümidiyle yolumuza devam edeceğiz. Halkımızın ve çalışanlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 1 Ocak 2020 tarihinde kapanan ÇATES Termik Santralimizde toplam 420 çalışanımızla birlikte zor bir süreçten geçtik. Çalışanlarımız şuana kadar hiçbir şekilde mağdur edilmedi. Çalışanlarımızın 4 aylık maaşları şirket tarafından karşılandı. Korona virüs nedeniyle de yarı çalışmadan bir aylık çalışanlarımızı faydalandırdık. Bu nedenle şuanda ÇATES’te mağdur edilmiş veya işten çıkartılmış hiçbir arkadaşımız yoktur. Cuma günü itibariyle de yarı çalışma iptal edilerek tüm bölgelerimizde yarı çalışmadan vazgeçilerek normal düzenimize geçmiş bulunmaktayız. ÇATES’te iki ünitemiz tam kapasiteyle aktif çalışmamız devam etmektedir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi