Zonguldak il Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı beraberinde Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Engin Hasan Sarı ile birlikte Çaycuma İlçesinde Kadıoğlu ve Veli köylerinde işletme ziyareti yaptı.

Ziyaretlerine Veli köyünde bulunan çilek, kapya biber, kavun , karpuz bahçesi ve mısır tarlası ziyareti ile başlayan il Müdürü Çataklı bahçe sahibi Sezgin Çalışkan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sezgin Çalışkan, Filyos Çayı kenarında Hazine mülkiyetindeki arazilerde çoğunluğu çilek ve kapya biber üzerine açık alan üretimi yaptığını, ürünlerin pazarının bulunduğunu, ilk yıl olmasına karşın üretimle ilgili gelişmelerden memnun olduğunu, yaptığı işle yörede istihdam sağladığını, bu nedenle de üretime odaklandığını beyan etti.

Bahçe ziyareti sonrası açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Çataklı, " Bahçe ziyaretinden çok memnun kaldım. İşletme sahibinin 200 dekarın üzerinde bir alanda yaptığı üretim ile birlikte yörede istihdam sağlaması da çok önemlidir . Bu vesile ile Sezgin Çalışkan’a şahsım ve devletim adına teşekkür ediyorum. Devletimizin kamulaştırdığı Filyos havzasındaki bu alanların mısır, çilek, sebze gibi yüksek verimli ürünlerle değerlendirilmesi ayrıca önemlidir.. Ayrıca Corona virüs pandemisinin insanları esir aldığı bu dönemde tarımsal üretim ayrıca önem kazanmıştır. Kurumumuz ve devletimiz bu tür üretim yapan üreticilerimizin her zaman yanında ve destekçisidir. Adı gibi çalışkan genç kardeşimiz Sezgin Çalışkan’aa başarılar diliyorum " dedi.

Daha sonra Kadıoğlu köyünde bulunan çilek bahçesi ziyaret edildi. Bu ziyarette de bahçe sahibi Sezgin Çalışkan ve köy muhtarı Mustafa İslamoğlu burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi