Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi tarafından rahmetli Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sergi açtı.

Yapılan sergi açılışına, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, genel başkan yardımcıları, Zonguldak il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri partililer ile Cansuyu Derneği Başkanı Samet Güngör, yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi eski il başkanı Sadık Kar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Cansuyu Derneği Başkanı Samet Güngör yaptığı açıklamada, “Şubat ayının Türkiye ve millet açısından iki önemli tarihin yıldönümünün zaman dilimidir” diyerek şunları söyledi:

“Bunlardan birincisi 27 Şubat Türkiye'nin maddi ve manevi kalkınmasına öncülük etmiş İslam dünyasına ve bütün insanlığa yeni bir ufuk açmış "Yaşanabilir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye ve Yeni bir dünya" idealleri için ömrünü adamış olan büyük bir liderin Erbakan hocamızın vefat yıldönümüdür

İkincisi ise karanlık postmodern 28 Şubat darbesinin 25 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılamamış emperyal güçlerin içeriden ve dışarıdan düğmeye basarak işbirlikçileri ile "Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya'nın sekteye uğratma operasyonudur. İki dönüm noktası peş peşe gelmiştir.

Hocamızın vefatının üzerinden 11 sene geçmiş olmasına rağmen Erbakan hocamızın siyasi ve devlet nezaketine üretimi esas alan ekonomik anlayışına daima bu ülkenin vatandaşını ülkenin asli bir unsuru gören yaklaşıma Suriye Irak da akan milyonlarca Müslüman kanına ve günümüzde ezilen coğrafyalarda Ukrayna' da dahil olmak üzere D8 müslüman devletler işbirliği Teşkilatı'na yeni bir dünya ve Adil düzene olan ihtiyacını göstermektedir. Böyle önemli bir günde resim sergimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz Hepinize canı gönülden teşekkür ediyoruz”

Ardından sergi açılışında dua edildi.

Güngör’ün yaptığı konuşmanın ardından Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de açılan sergiye katılarak, sergilenen rahmetli Erbakan’ın fotoğraflarını tek tek Cansuyu Derneği Başkanı Samet Güngör ile birlikte gezdi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi