18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli törenler ile anılacak.

Zonguldak Valiliğinin programına göre, Valilik önü Atatürk anıtına saat 10.00 da Zonguldak Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği tarafından çelenk sunumu yapılacak.

Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunarak şanlı bayrağımız göndere çekilecek. Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz tarafından günün anlam ve önemini içeren konuşma yapılacak.

Aynı törende Şehitlik Anıtı ziyaret defterinin imzalanmasından sonra saat 10.30 da Şehit Aileleri Derneği ziyaret edilecek. Saat 11.00 de Asri Mezarlıkta Şehitlik Ziyareti yapılacak. Burada Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilecek.

Saat 11.30 da İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesinde Cepheden Cepheye Oratoryosunun icra edilmesinin ardından saat 14.00 de Valilik Toplantı salonunda Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreni düzenlenecek.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü töreninde şehit aileleri ziyaret edilecek. Son olarak saat 16.00 da Ulu Cami’de Mevlid-i Şerif okutulacak. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi