Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Zonguldak Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü öğretmen ve öğrencileri tarafından İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında ‘Çanakkale Türküleri ve Bir Yanımız Çanakkale Oratoryosu düzenlendi.

Program öncesinde İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesince hazırlanan çorba protokole ve katılanlara verildi.

Okulda açılan Çanakkale Zaferi ile ilgili resim sergisi de gezildi.

Düzenlenen programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye başkan yardımcısı Erol Yılmaz, BEÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş, Zonguldak Vali yardımcıları, Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Veli Köktürk ile daire müdürleri, öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardında İstiklal Marşı’nın okunduğu programda, Zonguldak Şehit Gökhan Esen okulu tarih öğretmeni Hüshü Bayraklı, ‘Bugün üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız topraklar, dokuz yüz yıldan beri, şehitlerimizin kanları ile sulanarak vatan haline getirilmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Çanakkale Savaşları, 19 Şubat 1915’de başlamış, 9 Ocak 1916’da Türk Ordusu’nun zaferiyle sona ermiştir. Sekiz buçuk ay süren bu muhteşem vatan savunmasında, kutsal vatanın her bir metre karesine, bir asker olmak üzere, toplam iki yüz elli üç bin vatan evladımız, şehit düşmüştür. Şanlı destanlarını yazmakla, kahramanlıklarını isim isim anlatmakla, bitiremeyeceğimiz tüm şehitlerimize sonsuz selam olsun. Onlar ki bu vatana 20 yüzyıl başlarında tüfeklerle, süngülerle, iman ve ümitleriyle yeniden hayat verdiler. Bugün burada sizler, başta Çanakkale olmak üzere, bu ülkenin varlığı için, canlarını feda eden tüm şehitlerimizin yüce hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz”

Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından günün anlamına binaen şiirler okundu. Çanakkale ile ilgili türküler seslendirildi. Zonguldak Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale konulu oratoryo icra edilecek.

Programın sonunda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaketleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi