CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP’li Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

“Çanakkale Zaferimizin 106’incı yıldönümünü coşkuyla kutluyor, Şehitler Gününü saygıyla anıyoruz. Çanakkale Zaferi; Türk milletinin en büyük zaferlerinden biridir. Dünyanın en güçlü ordularına, en yeni silahlarına ve büyük imkanlara sahip ülkelerinin kolayca kazanabileceklerini zannettikleri Çanakkale Savaşı, kazandığımız büyük galibiyet ile tarihin akışını değiştirmiş, dünya tarihine de yön vermiştir.  Bu zafer ile Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi yakılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde bir dönüm noktası olmuştur.

Türk Ulusu Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, “Çanakkale Geçilmez” sözü ile bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Bu zafer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını tüm dünya görmüştür. Bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Genç yaşlı, kadın erkek demeden yüzbinlerce vatan evladının kahramanlığı ile kazanılan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın ilk kıvılcımını yakmıştır.

Ulusumuzun kahramanlığının, fedakarlığının ve azminin sonucunda kazanılan bu önemli mücadele; vatan sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlük tutkumuzun simgesidir. Milletimiz şehitlerini unutmayacaktır. Bize düşen en önemli görev; şehitlerimizin emaneti olan vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeledeki ruhu, bilinci ve kararlılığı idrak etmek, gelecek kuşaklara bu bilinci aktarmak ve daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını ve eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canını vatana feda eden Çanakkale’deki kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum." (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi