"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında emekli din görevlileri kahvaltıda buluştu.

Çaycuma İlçe Müftülüğü tarafından 1 - 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Şehit Ömer Halisdemir Kur’an Kursu’nda emekli din görevlilerine kahvaltı etkinliği düzenledi.

Kahvaltıya, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, daire müdürleri, emekli din görevlileri ve eşleri katıldı.

İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, bu yıl “ Cami ve Hayat” teması ile kutlamalarını icra edeceklerini söyleyerek, “ diyanet işleri başkanlığında Türkiye’de “Cami ve Hayat” temalı kutlamalara başladık. Camiler ve minareler Anadolu’muzun tapulu senetleridir. Eğer bir yerde cami, minare var ise bakıyoruz ki bu belde İslam beldesidir, orası Müslüman diyarıdır. Sene de bir de olsa din görevlilerimizi ve camilerimizi bir hafta boyunca etkinlikler düzenleyerek kutlayacağız” dedi.

Kahvaltı programının ardından, emekli din görevlileri adına konuşan emekli din görevlisi Naim Eren, hiçbir kurumun emeklisi olmaz, insanın en hayırlısı ölene kadar insana hayırlı olanıdır, sözlerini ifade ederek, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş’ ten emekli din görevlileri adına, bir araya gelerek, sohbet edebilecekleri bir mekânın tahsis edilmesini talebinde bulundu.

Yapılan duanın ardından program son bulurken, Müftü Ermiş, din görevlileri adına mekânın tahsisi için gerekli çalışmalar içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi