Önceki yılın mevsim normallerinin üzerinde sıcak ve kurak geçmesi sebebiyle bu yıl çam kese böceği popülasyonunun artış göstermesiyle birlikte Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Devrek Orman İşletme Müdürlüğü Ören Orman İşletme Şefliğinde sınırları içinde çam meşçerelerinde kese toplama işlemleriyle mücadele çalışmalarına başlandı.

Değişik çam türlerinde beyaz keseler halinde kendini göstermeye başlayan çam kese böceği ile mücadele çalışmalarında hem mekanik hem biyolojik mücadele yöntemleri kullanılarak doğaya en zararsız olan yöntemler tercih edilmekte. Ormanın uygun yerlerine adacık tesisi yapılarak toplanan keseler buraya bırakılmakta ve çam kese böceğinin düşmanı parazit ve avcı böceklerin burada keselerdeki tırtıllarla doğal yolla beslenerek sayılarını artırıp tekrar orman dönmeleri amaçlanmakta.

Ormanlarda sık görülen bir zararlı olan Çam kese böceği arız olduğu ağaçları doğrudan kurutmayıp ağacın ibrelerini yiyerek büyüme kayıplarına, görsel kirliliğe ve yakın temasta olan insanlarda kaşıntı şeklinde sağlık problemlerine sebep olmakta. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi