KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Örgütlenme Sekreteri Alper Kaya, sendika olarak salgına karşı 3 hafta tam kapanma talep ettiklerini belirtti.

İşkolumuzda vaka sayıları birçok ilde yüzlerle ifade edilmektedir diyen Kaya, “Yol yakınken siyası iktidarı taleplerimizin gereğini yapmak konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Çalışırken hasta olmak istemiyoruz” dedi.

Salgının daha fazla yayılmamasının önüne geçmek için kamu-özel ayrımı yapılmadan zorunlu olmayan tüm hizmetler durdurulmalı, en az 21 gün karantina uygulanmalıdır diyen Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Örgütlenme Sekreteri Alper Kaya, açıklamasına şöyle devam etti:

SALGININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN EN AZ 21 GÜN KARANTİNA UYGULANMALI

“Pandemide ikinci dalgayla birlikte pik sürecini yaşadığımız, günlük vaka sayılarında dünyada birinci ülke durumuna geldiğimiz bir süreçte kaygılarımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Kısmi sokağa çıkma yasakları ve bazı kısıtlamalarla salgının önüne geçilmeye çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Valilik kanalı ile ilan edilen genelgelerle her gün yeni önlemler ve kısıtlamalar açıklanırken bu konuda örnek olması gereken kamu kurumları açıklanan önlemlere uymama konusunda adeta birbiri ile yarışıyor. Salgının daha fazla yayılmamasının önüne geçmek için kamu-özel ayrımı yapılmadan zorunlu olmayan tüm hizmetler durdurulmalı, en az 21 gün karantina uygulanmalıdır. Kamuda yayınlanan genelgelerle kamu emekçileri için tedbir alınıyormuş gibi görünse de,  uygulama idarecilerin keyfiyetine bırakılmıştır. Dönüşümlü çalışma ve mesai saati uygulamaları kurumların çoğunda uygulanmamaktadır. Cumhurbaşkanlığı genelgesine rağmen 60 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar dahi iş yoğunluğu, personel yetersizliği gerekçe gösterilerek çalıştırılmaya devam etmektedir.

ZORUNLU HİZMETLER HARİCİNDE TAM KAPANMA SAĞLANMALI

KESK’e bağlı sendikaların uyarılarını dikkate almayarak gerekli önlemleri almayan siyasi iktidarın deneme yanılma yöntemi hareket etmesinin bedellerini hep birlikte ödedik. TTB’nin vaka sayıları ile ilgili eleştirileri, vatan hainliği ile suçlanmalarına kadar gitti. Vaka sayıları açıklanınca dünya birincisi olduğumuzu hep birlikte gördük. Bugünde bilim insanları ve Sağlık örgütleri, kamu binaları ve fabrikaların salgının merkezi haline geldiğini açıklamalarına rağmen hizmet ve üretim aralıksız devam ediyor. Son olarak 30 Kasım 2020 tarihinde açıklanan tedbir kararlarıyla “eve misafir kabul etmememiz, sigara içmememiz, camları açıp havalandırmamız gerektiğini, AVM’lerin emrimizde olduğunu, kamuda mesai saatlerinin 10.00-16.00 arası olacağını, hafta sonu tam, hafta içi akşam 21.00’dan sonra sokağa çıkma yasağının uygulanacağını” öğrendik. Günlük vaka sayısı 30 bini aşmışken, hizmet ve üretim durdurulmadan, bu tedbirlerle salgının durdurulması akla ve bilime uygun değildir. Bu kapsamda, zorunlu hizmetler haricinde TAM KAPANMA sağlanmalı ve aynı zamanda bu uygulama hayata geçerken halkın temel ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır.

İŞKOLUMUZDA VAKA SAYILARI BİRÇOK İLDE YÜZLERLE İFADE EDİLMEKTEDİR

İşkolumuzda vaka sayıları birçok ilde yüzlerle ifade edilmektedir. Geçtiğimiz hafta Bursa’da genç bir maliye emekçisi çalışanımızı kaybettik. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Samsun ve Muğla olmak üzere vaka sayıları hızla artmaktadır. Bu kapsamda bir başka emekçi arkadaşımızı Covid nedeniyle kaybetmeyeceğiz! Sonrasında biz haklı çıktık demek istemiyoruz. Yol yakınken siyası iktidarı taleplerimizin gereğini yapmak konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Çalışırken hasta olmak istemiyoruz.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi