Büyük Atatürk’ün Zonguldak’a teşriflerinin 90’ıncı yıldönümü İl Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan program ile kutlanacak.

İl Kutlama Komitesinin programına göre, saat 10.00 da Zonguldak Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekilecek.

Zonguldak Belediye Başkanı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından günün anlam ve önemine uygun şiir okunacak.

Valilik önündeki törenin ardından Atatürk’ün karaya ilk ayak bastığı limana çiçek bırakılması, Denizden getirilen Türk Bayrağının Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a teslim edilmesinden sonra limanda bulunan römorkörler ışıklandırılacak.

Öte yandan, Atatürk’ün Zonguldak’a teşriflerinin 90’ıncı Kutlama programı etkinlikleri programı kapsamında her yıl mutad olarak Atatürk’ün ilk ayak bastığı yer olan Maden Mühendisleri Odası yanındaki alanda yapılan etkinlikler, bu alanda sahil projesi kapsamında çalışma yapıldığından bölgenin hem karadan hem de denizden güvenli olmayışı nedeni ile liman içerisinde uygun olan iskele bölgesinde yapılacağı bildirildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi