Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, “Zonguldak İl Milli Eğitim’de ki mutabakatta 102 kişilik bir farkla yetkiyi erteledik. Bize destek veren 2438 cesur yürekli arkadaşımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bundan sonraki yıl ciddi bir farkla yetkiyi alacağız diyen Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

2 BİN 560 CESUR YÜREĞİ SELAMLIYORUM

“2021-2022 yılı yetki dönemini İl Milli Eğitimdeki mutabakatla sonlandırdık. Sendika olarak geçtiğimiz yıla göre 500 yeni üye yaptık. 300 üye artışıyla da Milli Eğitimde 2448 üye ile ikinci olarak Zonguldak’ı tamamladık. En yakın rakibimiz olan Memur-Sen’den 102 üye farkla yetkiyi alamadık. Galiptir bu yolda mağlup anlayışıyla Türk Eğitim-Sen’e destek veren, Türk Eğitim-Sen anlayışına, Türklük anlayışına, Atatürkçülüğe, bölünmez bütünlüğe, Atatürk İlke ve İnkılaplarına, cumhuriyet devrimlerine destek veren 2560 cesur yüreği selamlıyorum ve teşekkür ediyorum. 17 yıl gibi bir iktidarın ve onun yandaşı sendikanın zulmü ile mücadele ede ede ve hiçbir yıl küçülmeden her daim büyüyerek bugünlere gelmemizi sağladılar. Bütün üyelerimize müteşekkiriz. Gönül coğrafyamızı oluşturan siyasi liderlerimize de buradan selam gönderiyorum. Bizim derdimiz Türkiye’dir. Derdimiz Türk milletidir. Derdimiz Türk Milletinin ilelebet bağımsız olmasıdır. Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen bu manada sivil Kuva-yi Milliye kuruluşudur. Aynı zamanda güçlü bir STK, güçlü bir sendikadır. Bütün bu değerler manzumesi olan sendikamızın teveccüh görmesi de milletimizin değerlerini sahiplenmesiyle alakalıdır.

SENDİKAMIZA TEVECCÜH ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Memur-Sen’in yetkilisi yetkiyi aldık sevinelim diye açıklama yaptı ve gördüğümüz kadarıyla 17 yıl sonra olsa bile yavaş yavaş bir sendikal çizgiye oturmaya başladılar. Sendikal noktadan baktığımızda bu sevindirici bir durumdur. Lakin adama şunu da söylerler; “Bunlara ne versen giyiyorlar.” Bunlar gömlek değiştirmeyi seviyorlar ya dün yandaşlık gömleğini giyerken baktılar ekonomi kötüye gidiyor, cumhur ittifakıyla beraber her istediklerini yapamamaya başladılar bugün yavaş yavaş muhalefet zeminine oturuyorlar. Onlara sendikacılık dünyasına hoş geldiniz diyorum. Lakin o zaman dünü nereye koyacağız. Dününüz doğruysa bugününüzü nereye koyacağız. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı bulunduğunuz ortama göre renk değiştiriyorsunuz. Değişik değişik elbiseleriniz var maskeleriniz var bu maskeleri çıkartıp tekrar aynı maskeleri takıyorsunuz. Bu şekilde yürümeye çalışıyorsunuz. Ancak artık kamu çalışanları bu yüzünüzü, değiştirdiğiniz elbiselerinizi çok yakından görüyor. Erimeye başladınız. Onun için bundan sonraki günler Türk Eğitim-Sen’in günleri olacaktır. Bundan sonraki yıl ciddi bir farkla yetkiyi alacağız. Sendikamıza teveccüh çığ gibi büyüyor. Ben bunun Türk Milletinin ve kamu çalışanlarının hayrına olduğunu düşünüyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi