Zonguldak’ta Merkez Çarşısı önünde sokak hayvanları için yiyecek kermesi düzenlediği bildirildi.

Düzenlenen kermese Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve eşi Ceyda Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un eşi Emine Tosun, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak Belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan düzenlenen kermeste yaptığı konuşmada, “Hayvan severlerimiz bizleri ziyaret ederek, sokak hayvanlarının tedavi masrafları ve mama tedarik noktasında sıkıntı yaşadıklarını bize söylediler. Biz de hemen dedim ki, ‘kermes düzenleyelim’, hem siz hünerlerinizi sergileyin vatandaşımız da bundan istifade etsin. Hem de evimizde giymediğimiz, giyilebilir durumda olan kıyafetlerin satışını yaparak, hem de hanımefendilerin yapmış olduğu yemeklerden, ikramlardan ücreti karşılığı böyle bir etkinlik olsun bunun da tamamını sokak hayvanlarının tedavisinde kullanın diye düşündük. O gün karar verdik, bugün de buradayız” diyerek şunları söyledi:

“Biz her zaman yanlarındayız. Biz hayvan sever dostlarımızla, hemşerilerimizle zaten seçim sürecinde zaten birkaç kez bir araya gelmiştik. Planlarımızı, projelerimizi anlatmıştık şimdi bunları adım adım hayata geçirmeye başlıyoruz. O yüzden de bu bir başlangıç diyelim. İnşallah arkadaşlarımız zorluk yaşamayacaklar. Biz hem Zonguldak olarak, hem de Belediye anlamında hayvanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Yaradanın sessiz kullarına yardımcı olmamız gerekiyor, hem tedavileri için hem de yiyecek açısından. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum, vatandaşlarımıza da göstermiş olduğu ilgi için şükranlarımı sunuyorum. İnşallah sokak hayvanlarımızın tedavileri sıkıntısız şekilde devam edecek”

Sokak Hayvanları gönüllüleri Seda Mercan ve Ayşegül Akkaş yaptıkları açıklamada, düzenledikleri merkezin gelirini sokak hayvanları yararına kullanacaklarını ifade ederek kermese katkısı olanlara teşekkür ettiler.

Öte yandan Merkez Çarşısı önünde kurulan merkeze sokak hayvanları gönüllüleri tarafından gıda ve giyim ürünlerinin satışı gerçekleştirilirken, 16 Kasım 2019 Cumartesi günü ise, kermesin devam edeceği ve burada giyim ürünlerinin satışının yapılacağını öğrenildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi