Zonguldak’ın eski siyasetçilerinden ve müteahhit Turgut Hamzaçebi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Koronavirüs nedeni ile 65 yaş ve üstü için yetkililerce alınmış olan ve bizleri toplum yaşamından ayrıştırıcı kararı kınıyorum” dedi.

Hamzaçebi açıklamasında,  “Bu karar inanın çok şeyi etkileyecektir. Bu karar insani, bilimsel ve mantıklı değildir” diyerek şunları söyledi:

“Ömrünün bir noktasına gelmiş insanları, sanki bilinçsiz, kendini koruyamaz, aciz gösteren bu karar, yaşlılarımızı korumak olmaktan çıkmış,  adeta toplumsal hayattan dışlanmaya ve ömürlerinden çalmaya dönmüştür. Yaşlı sanılan, ancak toplumun dinamosu olan insanlarımız adeta paslanmaya terk edilmiştir.

Bu karar mantıklı değildir. Bugün bu ülke yönetiminde karar mekanizmasında olanların önemli bir bölümü bu yaş gurubunda bulunmaktadır. Ama onlara yasak yoktur. Maske takmayı bilmeyen, kurallara uymayan insanları seyredip, yaşlıların korunma bahanesi ile evlere hapsedilmesi haksızlıktır.

Bu karar inanın çok şeyi etkileyecektir. Bu karar insani, bilimsel ve mantıklı değildir. Yasal mıdır, eşitlik ilkesini aykırımı dır, insani yaşamı kısıtlama hakkı kimsede var mıdır? Bilmiyorum.  Yönetici olanlara, makam sahibi olanlara bu salgın hastalık uğramıyor mu? Bilmiyorum. Bildiğim ve anladığım şey bu ayırımcılığın 65 yaş üzeri insanlara karşı zulme dönüştüğüdür.

Yaşlı sanılan, ancak toplumun dinamosu olan insanlarımız adeta paslanmaya terk edilmiştir.

Alınan bu haksız karar biran önce düzeltilmelidir. Medeni ülkelerde uygulandığı biçimde kendimizi ve toplumu riske atmadan gerekli koruma tedbirlerini alarak özgür irademizle hareket etmek bizimde hakkımızdır.

Aldığımız terbiye nedeniyle kurallara uyma konusunda boynumuz kıldan incedir. Ama bu gidişle sağlıklı ne boynumuz nede aklımız kalacaktır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi