Ülkemizde koronavirüse karşı çok yoğun mücadele edilmesi ve yetkililer tarafından defalarca uyarılmamıza rağmen bazı kendini bilmez kişi veya kişilerin duyarsızlığı “Bu kadarına da pes!” dedirtti.

Son günlerde dünyanın ve ülkemizin en önemli sağlık sorunu haline gelen, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği koronavirüse karşı alınabilecek tedbirler hakkında başta sayın cumhurbaşkanımız, sağlık bakanımız, içişleri bakanımız ve diğer yetkililer tarafından yapılan uyarılara rağmen halen kendini bilmez, sorumsuz kişi veya kişilerin davranışları duyarlı vatandaşları tedirgin ediyor.

Zonguldak’ta ise valilik, belediyeler ve sağlık kuruluşları tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan açıklamalar, uyulması gereken kurallar, özelliklede hijyen ve temizlik konularına dikkat edilmesi gibi konular sürekli halka duyurulmaya çalışılırken, bütün kamu kurum ve kuruluşları dezenfekte edilirken, birçok esnaf işyerlerini kapatmak zorunda kalırken, okullar tatil edilirken, 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkması yasaklanırken, halen kendini bilmez ve ‘bana bir şey olmaz’ mantığıyla sokağa çıkan, yerlere tüküren, çöplerini yere atan, virüsten korunmak için ağzına taktığı maskeyi çöp yerine yere atanları sokaklarda görmek konuya duyarlı olan birçok insanı da virüs tehdidiyle baş başa bırakıyor.  

Valilik, kaymakamlıklar, belediye ve il emniyet müdürlüğü 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ile 65 yaş üstü vatandaşların evlerine kadar hizmet götürüyorlar. Valilik ve kaymakamlıklar tarafından yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalar 112, 155 veya 156 numaralarını arayarak vefa destek grubundan yararlanabilirler. Bu kapsamda tüm vatandaşlara düşen 14 kurala uymak, koronavirüsünün yayılmasını en aza indirmek için evlerden dışarı çıkmamak. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi