Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte İl ve Merkez ilçe başkan ve yöneticileri basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Genel Başkanlığını 2002-2015 yılları arasında 13 yıl Türkiye Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı yapmış olan Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisinin Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına Deva Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Merkez ilçe Başkanı Orhan Bozkurt, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Etkinliğin ilk konuşmasını yapan DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, “Bugün burada olma sebebimiz Demokrasi ve Atılım Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı ve yönetimini sizlerle tanıştırmaktır. DEVA Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığına Orhan Bozkurt Başkanımız atanmış ve görevine başlamıştır. Yönetim kurulu listesi de il seçim kuruluna verilmiştir” dedi.

Keleş, konuşmasının ardından Deva Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt’a yetki belgesini takdim etti.

Sansürsüz, özgür ve özgün, demokrasiyi besleyen, farklı düşüncelerin ve görüşlerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde etkin rol oynayan değerli basın mensupları diyerek sözlerine başlayan Deva Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt ise şunları söyledi:

DEMOKRATİK BİR SİYASET YAPMA HEYECANI İÇERİSİNDEYİM

“Vatandaşlarımızın mutluluğunu ve refahını arttırmak, vatandaşlarımıza temel hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlarda tanınmasını sağlamak, demokrasinin, hukuk üstünlüğünün ve adaletin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla çıktığım bu yolda benimle aynı ilkeler, değerler, idealler ve hedefleri paylaştığını düşündüğüm azimli ve kararlı insanların bir araya gelmesiyle kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenmekten onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Ülkemiz siyasetinde kurulan kutuplaştırıcı dili, ötekileştirilmeyi, ekonomik sorunları, istikrarsız ekonomiye bağlı güvensizlikten kaynaklanan işsizliği, refah seviyesindeki ciddi düşüşü, hukukun hiçe sayılışını, eğitim sistemindeki sorunları ve gelecek kaygısı yaşayan bu toplumu henüz 30 yaşını yeni tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti’nin genç bir bireyi olarak üzülerek takip etmekteyim. Saymış olduğum bu nedenlerden dolayı ekonomik olarak güçlü, refah seviyesi yüksek, hukukun üstünlüğünün esas alındığı, sadakate değil liyakate önem veren, güven dolu, tüketen değil üreten bir Türkiye için siz hemşerilerimizle birlikte çoğulcu, katılımcı ve demokratik bir siyaset yapmanın heyecanı içerisindeyim.

ÖNEMLİ OLAN DOĞRUYU GÖREBİLMEK

Bu bağlamda, Deva Partisi Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı olarak özlediğimiz özgür, demokratik ve güçlü Türkiye için, yerelde ise Türkiye ekonomisine geçmişte olduğu gibi katkı sağlayarak yön veren, refah seviyesi yüksek ve mutlu bir Zonguldak için gece - gündüz ayırt etmeden çalışacağımızı bilmenizi isterim. Zonguldak’a yapılan olumlu yatırımları eleştirmeyiz ancak yapılan yatırımların ne kadar doğru olduğunu veya yapılan yatırımlara rağmen sorunlar devam edecek mi konularını konuşabiliriz. Zonguldak’ımızın daha yaşanabilir bir kent olması için muhalefet yapacağız ancak sırf muhalefet olsun diye karalama yapmayacağız. Bu tür siyaset hem şehrimize hem de ülkemize zarar verir. Zonguldak için daha yapıcı, daha olumlu ve daha güzel işleri konuşacağımız bir siyaset yapacağız. Önemli olan doğruları görebilmektir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi