AK Parti Zonguldak Ereğli'si İlçe Başkanı Saffet Bozkurt; “Şehitlik ve Gazilik makamları, Milletimiz için şereflerin en yücesidir” dedi.

AK Parti Zonguldak Ereğli'si İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Türk milletinin şanlı tarihi boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerlediğini vurgulayan Bozkurt; “Gazilerimiz, vatan sevgisinin sembolleri olarak milletimizin kalbinde çok özel bir yere sahiptir. Gazilik makamı milletimizin nezdinde kahramanlık, gurur ve onurun sembolü olmuş en yüce mevkidir” ifadelerine yer verdi.

Bozkurt’un mesajı şöyle:

“Vatanın her karış toprağında terlerini ve kanlarını akıtmış ve en zor şartlar altında vatanına, bayrağına, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış olan Aziz milletimiz, şanlı tarihi boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerlemiştir. Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

Şehitlik ve Gazilik makamları, Milletimiz için şereflerin en yücesidir. Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışıyla, bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır. Askerlerimizin, polisimizin terörle kahramanca mücadeleleri ve tüm fertleriyle Milletimizin 15 Temmuz'daki direnişi bunun en güzel örneğidir. Bu millet gazi millettir. Bu milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır.

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızlarımızdan asla silinmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri kahraman Gazilerimizin ‘19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta olan Gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi