Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erkin Avcı, bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili 7326 sayılı kanun ile getirilen düzenlemeden yararlanılması çağrısında bulundu.

Yapılandırmada son müracaat tarihinin 30 Eylül 2021 olduğunu belirten Avcı, elden posta ile veya e-bildirge ve e-devlet üzerinden talepte bulunmanın mümkün olduğunu belirtti.

Bugün itibari ile 230 milyon civarı işveren alacağının yapılandırma kapsamına alındığını ifade eden Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erkin Avcı, açıklamasına şöyle devam etti:

230 MİLYON CİVARI İŞVEREN ALACAĞI YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALINDI

Bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili 7326 sayılı Kanun ile getirilen düzenleme 09 Haziran 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş olup, bahse konu tarihten bugüne kadar 2 bin 400 işverenimiz ve 600 e yakın Kendi nam ve hesabına çalışan Bağ-Kurlumuz Müdürlüğümüze yapılandırma talebinde bulunmuştur. Nisan 2021 öncesi döneme ait SGK Sigorta Primleri, Genel sağlık Sigortası Primleri, İşsizlik Sigortası Primler, Yersiz Ödenen Gelir ve Aylıklardan Alacaklar, İşlenen Fiillere İlişkin İdari Para Cezaları, İş Kazası, Meslek Hastalığı veya Malullük nedeniyle ortaya çıkan rücu alacakları ve Bağ-Kur Sigortalılarının durdurulan sürelere ilişkin İhya talepleri yapılandırma kapsamında olup, 31 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek olan son müracaat tarihi Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 4420 sayılı karar ile 30 Eylül 2021 tarihine uzatılmıştır. Bugün itibari ile 230 milyon civarı işveren alacağı yapılandırma kapsamına alınmış olup, bu tarihten sonra gelecek taleplerle bu tutarın çok daha fazla artması beklenmektedir.

BORÇLULAR BU ÖNEMLİ FIRSATI KAÇIRMASIN

Sizlerin aracılığı ile tüm borçlularımıza bu önemli fırsatı kaçırmamaları çağrısında bulunmak istiyorum. Bugüne kadar gerek bizzat telefonları üzerinden gerek yazı yazarak gerekse muhasebecilerine ulaşmak suretiyle haberdar olmayan borçlumuz kalmasın çabasını gösterdik. Şehrin muhtelif yerlerine astığımız afişler, pankartlar ve bilbord donatıları ile daha fazla kişiye ulaşmanın çabası içinde olduk. Ancak, son güne kadar tek bir borçlunun dahi habersiz kalmaması için canla başla tüm çalışma arkadaşlarım çalışmaya devam ediyor. Buradan emekleri için tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletmek isterim. Israrla vurgulamak istiyoruz ki son müracaat tarihi 30 Eylül 2021 olup, elden posta ile veya e-bildirge ve e-devlet üzerinden talepte bulunmak mümkündür.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi