Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir beraberinde Oda Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ile birlikte Eceler köyünde faaliyetlerine devam eden Burak ve Murat Mobilya firmasının yetkilisi Burak Kayhan ile Kuzey Pazarlama firmasının yetkilisi Emir Erkişi’yi ziyaret ederek üretim, pazarlama, satış konularında firma sahiplerinin sorun ve önerilerini dinledi, odanın faaliyetlerini anlattı.

Demir her iki ziyarette de ortak çalışma gruplarında yer alan, oda faaliyet ve etkinliklerine katılan, ihtisas OSB ile Küçük Sanayi Sitelerinin kuruluşunda yer alarak üye olan işletmelerin kazanımlarını örneklerle anlattı. ZTSO Başkanı Demir “ oda yayınlarımızı, sosyal medya hesaplarımızı, üyelerimize yönelik açıklamalarımızı takip eden ve toplantılarımıza katılan üyelerimiz fark yaratıyor ”dedi.

ZTSO Başkanı Demir ile Genel Sekreter Sarıkaya Eceler köyünde ilk ziyaretlerini Burak ve Murat Mobilyaya yaparak firma yetkilisi Burak Kayhan’dan işletme hakkında bilgi aldı. Kayhan  12  çalışan ile  mutfak ile vestiyer üretimi yapılan mobilya fabrikasının 4.400 m2 alan üzerine kurulu bulunduğunu ifade ederek “şartların iyileştirilmesi durumunda üretim ve istihdamı arttırabiliriz dedi. Milli Emlak kira bedelinin yüksek olması, sık sık ve zamanı belirsiz elektrik kesintileri tüm programımızın aksamasına neden oluyor. Sizlerden bu sorunların çözümünde ciddi ve büyük beklentilerimiz var“ dedi.

Kuzey  Pazarlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emir  Erkişi ise   e-ticarette başarılı bir çıkış yakaladıklarını, 10 personel istihdam ederek ayda 40000  gönderiye ulaştıklarını, daha komplike bir çalışma ortamına geçildiğinde gönderi sayısının ve ürün çeşidinin artacağını söyledi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Demir her iki firma yetkilisine de odanın yayınlarını hediye ederken” Sadece üyelerimizin ağırlıklı olarak bulunduğu Merkez İlçe, Kozlu, Kilimli ilçelerimizde değil İlimizin tamamında ,reel sektörün bulunduğu her yerde çözüm odaklı kümelenme çalışmalarımız var. İstihdam, üretim ve pazarlama imkânlarının bir araya gelerek rekabetçi bir ortamda işbirliği içinde büyümek, sağlıklı büyümek, meslekte başarılar elde ederek büyümenin koşullarını sağlıyoruz. Bu amaçla ihtisas OSB’ler, Küçük Sanayi Siteleri kuruyoruz.  Sizlerin sorunlarını çözmek için hummalı bir faaliyet içindeyiz. Çok yakın bir zamanda Bakacakkadı yol ayrımında Küçük Sanayi Sitesi inşaatına başlayacağız. Zonguldak Merkezde kentleşme baskısı altındaki Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir araya geleceği Mobilya Dekorasyon Ticaret Merkezi inşaatına başlıyoruz. Her ikisi içinde bugüne kadar pek çok kez duyuru ve davet yapıldı. Sizlerden istirhamım oda yayınlarını, internet sitesini, sosyal medya hesaplarını imkan buldukça takip etmeniz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi