Emekli Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaptığı açıklamada, “Zonguldak’tan emekliler olarak başkente sesleniyorum. Zonguldak'ta 160.000 emekli yaşıyor ben 18 yaşında maden ocaklarına kazmacı amelesi olarak işbaşı yapmış bir insanım. Biz bütün siyasi partilerin genel kuruluna katıldık gruplar çıkardı konuşmalarını yapardı yaptıklarını yapacaklarını anlatırlardı. Ankara'dan gelen parti genel merkezlerinden gelen büyükler çıkardı yaptıklarını yapacaklarını onlarda anlatırdı” dedi.

Sarıoğlu açıklamasında, “12 Eylül ihtilalinden sonra siyasi partilerin milletvekillerinin halkın seçtiği insanların etkisi kalmadı ne köydeki delegenin ne ilçe başkanının il başkanının kesinlikle ben halk iradesine göre hareket ettiklerine inanmıyorum” diyerek şunları söyledi:

“Siyasi partiler genel kurullarında önceki gibi halkın köylünün emeklinin sorunlarını anlatan var mı, yok hafta sonu iktidar partisinin ilçe kongresi var. Merak ediyorum ilçe başkanlarımız belediye başkanlarımız il başkanlarımız milletvekillerimiz Ankara'dan gelen misafirlerimiz şimdi emekliler köylüler için ne konuşulacak.

Bugün hiçbir siyasi partinin ilçe kongrelerinde emeklinin köylünün sorunları konuşulmuyor eğer aksini iddia eden varsa önümüzdeki hafta bu hafta sonu merak ediyorum. Bizde 160 bin emekli ve aile bireyleri olarak dikkatle izleyeceğiz genel kurulda il ilçe teşkilatları belediye başkanları milletvekilleri Ankara'dan gelen ilgili yetkililer ne konuşacaklar halkın yararına ne diyecekler emekli intibak yasası çıkacak mı hükümetlerin söz verdiği TOKİ konusunda açıklama yapılacak mı, sağlık katkı payları kesilmemesi için konuşulacak mı, köydeki insanların elektrik dondurucudaki hazırlıkların sürdüğünü dile getirecek mi yani iş yeri emekli köylü hizmet bekliyor, haber bekliyor.

Siyasi partilerimiz birbiriyle kavga ediyor iç çekişmeler var. Biz 13 buçuk milyon emekli olarak Zonguldak'ta emeğin emeklinin başkentinden sesleniyorum. Biz kavga istemiyoruz icraat istiyoruz,  hizmet bekliyoruz. Bu ülke için canımızı verdik. Ülkemizi seviyoruz bayrağımızı vatanımızı devletimizi seviyoruz. Sayın Cumhurbaşkanıma da buradan sesleniyorum. Ben diyorum ki bütün siyasi parti milletvekilleri şehirde siyaset yapacaklarına gelip  köylerde halkın sorunlarını dinlesinler. Halk inim inim inliyor. Köyde hayvancılık yapmak sebzecilik yapmak istiyoruz. Ama yeterli su olmadığı için Tarım İl müdürlüğü ve devlet yetkilileri bize yeterli katkıyı vermediği  için herhangi bir gelişmede  olmuyor. Ben buradan sesleniyorum 160.000 emekliyiz Zonguldak'ta. Türkiye'de 13 buçuk milyon. Hizmet bekliyoruz memleketimizi seviyoruz, biz bir bütünüz memleketimiz için milletimiz için hep fedakarlık yapıyoruz. Ama siyaset yapanlara ülkemizi idare edenlere idare etmek için talepte bulunanlar lütfen diyorum. Köylere kentlere işçiye emekliye gelin yaptığınız genel kurula katılanları  köyleri davet ediyorum. Emeklileri kimse yok sayamaz, işçimizi  köylümüzü  kimse yok sayamaz. ülkeyi idare edenler idare etmek isteyenler yarın bizim gibi emekli olacaklar” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi