İçişleri Bakanlığınca yeni tip korona virüsle mücadelede alınan tedbirler kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz; beraberinde Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, İl Jandarma Alay Komutanı Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı,  daire amirleri ile birlikte Gazipaşa Caddesi'nde denetimler gerçekleştirdi.

Vali Tutulmaz ve beraberindekiler Vergi Dairesi önünden başladıkları denetimlerde, Gazipaşa Caddesinde bulunan esnaflar, bankalar, restoranlar, kuyumcular çarşısı, balıkçılar, minibüsler ve taksileri de denetlediler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, dolmuşlara binerek, sürücü ve yolculara maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemini hatırlattı.

Gezdiği esnaflara aldıkları tedbirleri soran Vali Mustafa Tutulmaz, halkın tedbirlere uyduğunu memnuniyetle gördüklerini ifade ederek, “Zonguldak’ta iki gün önce 850’ye yakın test yapıldı bu da bizim ilimiz olarak bir rekor” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı denetimler sonucunda şöyle dedi:

"Hep beraber hem denetim yapıyoruz hem de bilgilendirme yapıyoruz. Güzel durumlarla karşı karşıyayız. Şu anda halkımızın tedbirlere uyduğunu memnuniyetle görüyoruz. Ancak bunun çözümü bu tedbirlerin kararlılıkla uygulanmasından geçiyor. Şükür il olarak durumumuz iyi, evet vakalarımız var. Ama şu anda vakalarımızın sayısı rahatsız edecek durumda değil. Biz bir vaka bile olsa bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Halkımızın tedbirleri artırarak devam etmesinde yarar var. Bizim haftalık denetlemelerimizi, bilgilendirmelerimizin maksadı da bunun önemine dikkat çekmektir. Halkımızı sizlerin vasıtasıyla tedbirli ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Biz iki gün önce 850'ye yakın testi yaptık. Bu bir rekordur. Her geçen gün test sayımızı da artırıyoruz. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamıyoruz. Günlük testlerimizi sonuçlandırıyoruz."

Bu arada il merkezinde  İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık ile Tarım ve Orman müdürlükleri ekipleri, sorumluluk sahalarındaki denetimlerini sürdürüyor. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi