KESK’e   bağlı  Büro  Emekçileri   Sendikası  Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, Zonguldak  Vergi   Dairesi önünde   başta  elektrik ve doğalgaz olmak üzere  zamları protesto açıklaması  düzenledi.
Yapılan   açıklamaya,   KESK’e  bağlı şube  başkanları  ile  memurlar katıldı.
BES Şube  Başkanı Hayri Anıl Çetin  yaptığı açıklamada,”Bugün ülke genelinde yaptığımız eylemlerle işyerlerimiz önünde yoksulluğumuzun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarımızı yakıyoruz. Siyasi iktidarın sermaye yanlısı politikaları ile basiretsiz sendika Memur Sen’in imzaladığı toplu sözleşmenin sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz” diyerek  şunları  söyledi:
“GELEN GÜNÜN  GİDENİARATTIĞI BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ”
“Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor! Asgari ücrete yapılan %50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler içimizi ısıtıyor. Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor.
Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf, bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Gelen günün gideni arattığı bir dönemi hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. 
Ekonomi literatürüne bir katkı da bugün burada biz koyuyoruz ve diyoruz ki “Yoksulluk emekçilerin gözlerinin içindeki öfkedir!”. Evet arkadaşlar açlıkla yoksullukla boğuşan emekçiler öfkelidir! Tarlasını ekemeyen ürünü para etmeyen köylü öfkelidir! Ataması yapılmayan öğretmen, sağlıkçı öfkelidir! 
ARTIK  ÇİFTE   SOYGUNDAN BIKTIK
Tüm bu yaşananların ağır bir faturası da elbette olacaktır ve bu fatura ilk seçimlerde siyasi iktidara kesilecek, çünkü bizler artık yalandan, dolandan, talandan bıktık! Ocak ayı enflasyonunu manipüle edip tüfe cinsinden %11.1 açıklayan TÜİK’ ten, bizi %5 zamma mahkum eden Memur Sen’den, daha ilk aydan maaşlarımızda ortaya çıkan enflasyon farkını müjde olarak sunan yandaş medyadan bıktık. Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta gelen yüksek zamlarla beraber ödediğimiz vergilerde katmerlenerek artıyor. Bir taraftan elektrik dağıtım şirketleri soyuyor, diğer taraftan devlet. Artık çifte soygundan bıktık.
Bugün buradan bir kez daha artık yeter diyoruz!
A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz!
Elektrik, su, doğalgaz dan alınan KDV nin %1 e düşürülmesini istiyoruz!
Vergide ve ücrette adalet, bağımsız yargı, adil bir ek gösterge sistemi istiyoruz!
Gerçek bir toplu sözleşme için yasal düzenleme maaşlarımıza ek zam istiyoruz!
EŞİTLİK,ÖZGÜRLÜK, LAİKLİK, ADALET  VE BARIŞ  İSTİYORUZ
bugün burada beklide tarihimizin en özgün eylemlerinden birisini gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız yoksulluğun sembolü haline gelen elektrik ve doğal gaz faturalarımızı yakarak tepkimizi öfkemizi bir kez daha ortaya koyacağız. İnsanca bir yaşamı direne direne kazanacağız! 
Çetin’in   konuşmasının ardından  elektrik   faturaları yakıldı. (Şaban  YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi