Bilimsel Diş Hekimliğinin 112. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Zonguldak Diş Hekimleri Odası yönetim kurulu Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunum töreni yaptılar.

Diş Hekimleri Odası yönetim kurulu tarafından çelenk sunumu töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Zonguldak Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına Bilimsel Diş Hekimliğinin 112. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Diş Doktoru Meltem Gürbüz yaptığı açıklamada, “Bu yıl maalesef   COVİD-19 gölgesinde bir Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği günü kutlaması yapıyoruz” dedi.

Gürbüz açıklamasında, “COVİD-19 ve İzmir depremi sonucu kaybettiklerimizin acısı yüreğimizdeyken bu haftamızı farkındalık yaratmaya yönelik etkinliklere hatırlatıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Ağız diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğinden yola çıkarak topluma verdiğimiz mesajların yanında pandemi döneminin karşımıza çıkardığı sorunları da bir kez daha hatırlatıyoruz.  COVİD-19 salgınının ilk karşılayıcıları, doğaldır ki tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanlarıdır. COVİD-19 salgınının başlangıcından bugüne kadar 148 sağlık emekçisini kaybettik. Acımız sonsuzdur. COVİD-19 hastalığında mesleki maruziyet açısından, sağlık çalışanları içinde en riskli gruplarından birisi diş hekimleridir.

COVİD-19 pandemisinin yaşandığı bu dönemde halkımız ağız diş sağlığı tedavilerinde büyük sıkıntılar yaşamakta ve ADSM’lerde hasta birikimi gözlenmektedir. Bunu gidermek için, tüm sağlık hizmetlerinin özelden satın alındığı sistemde, ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden de alınmasının tekrar gündeme getirilmesini istiyoruz. Bu yıl yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde, pandemi ile savaşta en önde olan tüm meslektaşlarımızın bu önemli gününü kutlar, sağlıklı ve tüm özlük haklarımıza sahip olacağımız gelecek diş hekimliği günlerinde buluşmayı dileriz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi