Zonguldak’ın Merkeze Bağlı Beycuma beldesinde yapılacak olan 80 Kişilik Beycuma Huzurevinin yapım projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

Zonguldak’ın Merkez ilçesine bağlı Beycuma Beldesinde bulunan 4.772,90 m² yüzölçümlü arsa üzerine Hayırsever Akın Tatoğlu tarafından 80 yatak kapasiteli bağış yoluyla Huzurevi yapılması talebi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirildi. Hayırseverin talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Beycuma Huzurevi’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yatırım Programına alınması uygun görüldü. 80 Kişilik Huzurevi’nin inşası, devri, tefrişi ve işletilmesine ilişkin işbirliği protokolünün imza töreni Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Hayırsever Akın Tatoğlu, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Veli Köktürk'ün katılımıyla valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

TUTULMAZ: “ZONGULDAK YAŞLI NÜFUSA SAHİP”

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz: “İlimiz yaşlı nüfusa sahip. Şuanda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir yaşlı nüfusumuz var. Yaşlanma bazı ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Başta barınma olmak üzere diğer sosyal ihtiyaçların karşılanması açısından yeni tesislere ihtiyacımız var. Bugüne kadar ilimizde 250 kapasiteli 4 ayrı huzurevimiz var. Ancak bunlar yeterli değil yeni huzurevlerine ihtiyacımız var. Beycumamızın köyleriyle beraber vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek önemli bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız. Bunu yapacak olan hayırsever Akın Tatoğlu Beye teşekkür ediyoruz. Hem doğup büyüdüğü topraklara bir vefa örneği olarak bunu yapıyor olması hem de bu hizmetin yaşlılarımıza, büyüklerimize yönelik yapılıyor olması çok manidar. Kendisini tebrik ediyoruz. Hayrını Allah şimdiden kabul etsin. Diğer hemşerilerimize de gerek eğitim anlamında gerekse bu tür sosyal hizmetler anlamında yatırımlara davet ediyoruz.”

UÇAR: “BU HİZMET ANILACAK VE TAKDİR EDİLECEKTİR”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Beycuma Beldemize yapılacak olan huzurevi inşaatını üstlenmiş olan hayırsever işadamımız Akın Tatoğlu Bey yıllardır bölgemize, iş camiasına yatırım yapan, bölgemizin kalkınmasına önderlik eden ender işadamlarımızdan bir tanesi. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Sadece bugün yapmış olduğumuz huzurevi protokolü değil eğitim, sağlık alanlarında ve kamuya çok aksettirilmeyen konularda hayırsever iş insanına yakışır şekilde bölgemize yardımcı ve destek oluyor. Kendisine bundan sonraki iş hayatında başarılar diliyoruz. Bu yapmış olduğu hizmetlerle anılacaktır ve takdir edilecektir.”

TATOĞLU: “ATA TOPRAĞIMIZA BU YATIRIMI YAPTIĞIM İÇİN MUTLU OLDUM”

Hayırsever işadamı Akın Tatoğlu: “Bu mutlu günde beraber olduğumuz için bende sevinçliyim. Yatırımımıza beni teşvik eden en büyük etken Vural Başkandır. O bölgede böyle bir arazinin olduğunu belirterek bölgemizde böyle bir yatırıma ihtiyaç olunduğuna beni ikna etti. Bende sevdiğim işlerden biri olduğu için kendi ata toprağımıza bu yatırımı yaptığım için mutlu oldum. Valimize ve sayın vekilimize teşekkür ederim.”

KUNDAKÇIOĞLU: “BENİM HAYALİMDİ”

Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu: “Bölgemize kazandıracağımız 80 kişilik huzurevinin protokolünü imzaladık. İnşallah temel atma töreninde de beraber oluruz. Uzun zamandır benim hayalimdi. Bazen “huzurevi yatırım mı?” diye eleştiri oluyor ama bizim gibi beldelere huzurevi büyük bir yatırım. Belki de 5-10 sene sonra orada öyle tanıdığımız insanlar kalacak ki devletin onlara sahip çıktığını görmek hepimizi mutlu edecek. Akın bey bizleri kırmayarak ata toprağına böyle bir yatırımı kazandırmak için ilk adımı attı kendisine teşekkür ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi