Zonguldak’ın merkeze bağlı Beycuma Belde Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu tarafından düzenlenen ‘Beycumalılar Buluşuyor’ birlik beraberlik kahvaltısı düzenlendi.

Kozlu İlçesinde Elizya düğün salonunda düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Aile Sosyal Politikalar Müdürü vekili Veli Köktürk, Tüm İşçi Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Grup Başkanvekili İsmail Terzi ve Filiz Ünal Sarsık, CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, Zonguldak Merkez Köyleri Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman, Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Beycuma eski belediye başkanı İlker Karaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, bazı Zonguldak Belediye meclis üyeleri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Programda Beycuma’da yapımı devam eden ve yapılan projeleri slayt gösterisi ile katılımcılara gösterildi.

Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu düzenlenen birlik beraberlik kahvaltısında yaptığı konuşmada, “Beycumalı olmak ayrıcalıktır” diyerek şunları söyledi:

“Bugün görüyorum ki siyasi görüşü ne olursa olsun zikri ve fikriyatı ne olursa olsun burada bir aradayız. Bizim bir ortak noktamız var. Oda Beycumalı olmak ayrıcalıktır. Beycuma’nın suyu sert insanı merttir. Ne mutlu ki böyle güzel insanların olduğu bir yerde doğdum büyüdüm ve hizmet ediyorum. Sizlere hizmet etmek benim için bir ayrıcalıktır.

Evet çok değerli büyüklerim kardeşlerim sizlerde Beycumalılar buluşuyor deyince sizlerde vatan dediniz ve bugün bir aradayız. Almanya’dan İstanbul’dan Ankara’dan gelen arkadaşlarımız var hemşehrilerimiz var. Bizleri arayıp aramızda olmak isteyen ancak işleri dolasıyla gelemeyen dostlarımızın sizlere selamı var. Bizlerde onları selamlıyoruz.

Beycuma çok eski bir yerleşim yeri. 1938 yılında bucak olmuş bir yer. Ben buradan daha önce ebediyete uğurladığımız büyüklerimize Allahtan rahmet diliyorum. İşadamı Akın Tatoğlu beldemize 80 yataklı bir huzurevi kazandırıyor. Beycumaya katkı sağlayacak herkese kapımız açık. Başka Beycuma yok. Beycuma’da yapılacak işler var. Katkı sağlamak isteyen bizlere ulaşabilir. Bu programı geleneksel hale getirmek için Beycumalılar Derneği kurmak istiyorum. Bu dernek, hastalara, yardım muhtaç ailelere öğrenciler burs versin istiyorum. Beycumalı olup yurt dışında il dışında olan Beycumalılar arasında köprü olsun istiyorum. Ancak bu dernek güçlü isimlerden kurulsun iş insanlarımızın destek vermesini çok istiyorum”

Karadeniz Muhtarlar Derneği ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas da, konuşmasında, “Böyle bir ortamda ilk defa oldum. İnanın ayaklarım yere basmıyor. Gerçekten yıllardır bekliyoruz. Ben bu toplantının devamını bekliyorum. Çünkü Beycuma çok şeyi hakkediyor. Yıllardır konuşuyoruz biraya gelemiyoruz. Böyle yerlerde birlikte olalım. Yatırımlarını kendi yörelerine yapıyorlar. Aslında çok dolu olduğunu biliyorum. Bir dere kenarında ırmak kenarında oturalım. Beycumamızı kalkındıralım” dedi.

“LOBİNİZ VARSA GÜÇLÜSÜNÜZ”

AK parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da düzenlenen birlik beraberlik kahvaltısında yaptığı konuşmada, “Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu başkan yapılan çalışmalar ile ilgili slayt gösterisi yaptı. Beycuma küçük bir yer değil çok büyük bir yer olduğunu gösterdi. Böyle ilk kez düzenlenen programa katılanlara teşekkür ediyorum. Örgütlenmiş 10 kişi örgütlenemeyen 10 kişiden daha güçlüdür. Lobiniz varsa daha güçlüsünüz. İsrail’in her zaman ekonomik gücü var. Belediye başkanımız belde insanlarımızın beldeye sahip çıkması için konuşma yaptı. Beldemize çok gelememişiz. Bu vesile şehrimize gelerek beldemize sahip çıkılması konusunda mesaj verdi. Bizim siyaset yaptığımız dönem içerisinde beldemize neler kazandırabiliriz diye İl Genel Meclis üyesi İsmail Terzi ve Filiz Ünal Sarsık ile değerlendirmeler yapıyoruz hayvancılık belki yapılır, beldemize kamu yatırımlarla daha iyi şeyler yapabiliriz. Beldemizin en önemli ulaşım sorunu vardı. Karaman’da tek şeritli arabalar gitmekte sorun yaşıyordu. Bu yolu uzun uğraşlar sonucunda bitirdik. Beldelere huzur evi olmaz diye diretiyor bakanlık. O esnada yol çalışması var. Başkanımız geldi görevlileri aldı yol çalışması olduğu ifade etti getirdi. Diğer beldelerle kıyaslanamayacağı konusunda ifade ettik. Bu bölgede yaşanılabilir belde olması için çok önemli adımlar atıldı. İşadamımız Akın Tatoğlu, beldeye 80 yataklı huzur evi yapacak. Yine bir işadamı Beycuma’ya güzel bir cami yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Beycuma’ya katkı veren, işadamı Akın Tatoğlu'na, Hayrettin Yavuz'a ve Halil Demir ve milletvekili Hamdi Uçar’a plaket takdim edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi