Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) düzenlediği 2022 Engelsiz Üniversiteler ödülleri sahiplerini buldu. Bülent Ecevit Üniversitesi mekanda erişilebilirlik dalında beş turuncu bayrak, bedensel engelli kategorisinde engelsiz program nişanı ile ödüllendirildi.
Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri sahiplerini buldu. 114 üniversitenin başvurduğu ödüller, YÖK'te düzenlenen törenle YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından açıklandı. 34 panelist tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 84 üniversite toplam 385 bayrak almaya hak kazandı. 2022 Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde üniversitemiz beş turuncu, iki mavi bayrak ile ödüllendirildi. 
BEŞ ‘TURUNCU BAYRAK’  İLİ ‘ENGELSİZ PROGRAM NİŞANI’ ÖDÜLÜ
Devrek Meslek Yüksekokulu, Ereğli Eğitim Fakültesi, Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi ve Sezai Karakoç Kültür Merkezi; açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesine için belli bir düzeyde gayret gösteren üniversitelere verilen turuncu bayrak ödülüne layık görüldü.
 Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Moleküler Biyolojive Genetik Bölümleri Bedensel engelli kategorisinde engelsiz program nişanı ile ödüllendirildi.
AMAÇ ENGELLİ BİREYLERİN YÜKSEKÖĞRETİME KATILIMI
Törende açıklama yapan YÖK Başkanı Erol Özvar, 2018 yılından bu yana engelli öğrencilerin eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımına destek olmak, gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirtti ve "Bu ödüller vesilesi ile engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da ayrıca bizleri mutlu ediyor" açıklamasında bulundu.
BEÜ Rektörü  Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer yaptığı açıklamada Engelli Öğrenci Birimini bundan yaklaşık 12 yıl öncesinde kuran ve ekosisteminin oluşumunda, gelişiminde emek gösteren ve bu süreçte görev yapan tüm yöneticilere ve görevlilere, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına, ödül alan tüm birim yöneticileri ve idari personel ile öğrencilerimize teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi