Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde ‘Türk Mutfağı ve Zonguldak Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını’ başlıklı panel düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay, Zonguldak SGK İl Müdürü Erkin Avcı ve diğer protokol üyeleriyle öğrenciler katıldı.

Panelde BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim üyelerinden Dr. Öğretim üyesi İhsan Kazkondu, Öğretim Görevlisi Seraceddin Gürbüz, Öğretim görevlisi Erol Kesgin konuşmacı olarak yer aldı.

Orta Asya mutfağının konargöçer bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Dr. Öğretim üyesi İhsan Kazkondu, coğrafyalara göre mutfağın da şekillendiğini belirtti.

1071 Malazgirt Savaşı ile Doğu’daki mutfak zenginliğinin Anadolu’daki mutfak zenginliği ile birleştirildiğini hatırlatan Kazkondu, bu sayede Osmanlı Mutfağının temellerinin atıldığını belirtti. Öğretim görevlisi Seraceddin Gürbüz de sunumunda; Türk Mutfağı ve Zonguldak Mutfağını öğrenmenin önemine vurgu yaparak mesleğin geleceği hakkında paylaşımlarda bulundu.

Son olarak, Öğretim görevlisi Erol Kesgin ise sunumunda; Zonguldak Mutfağının olumlu ve olumsuz yönlerini dinleyicilerle paylaştı ve Zonguldak mutfağının yarını hakkındaki düşüncelerini aktardı.

Editör: Haber Merkezi