Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin işbirliği ve koordinasyonuyla “Sağlıklı Beslenme ve Büyüme” etkinliği yapıldı.

Etkinliğe Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Merkez Müdürü Doç. Dr. Asuman Koç Yurtkur, Pediatrik Endokrinog Uzmanı, Uzman Diyetisyen, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin çok sayıda hekim, hemşiresi, öğretmenler, anaokulu öğrencileri ve aileleri katıldı.

“Gerçekleştirilen etkinlikte 3, 4 ve 5 yaş gruplarındaki çocukların boy, ağırlık, vücut kitle indeksi, boya göre ağrılık, persentil değer ölçümleri gerçekleştirildi. Bu ölçümlere göre değerlendirmeler, ailelere yönelik sağlıklı beslenme ve sağlıklı büyüme önerilerinde bulunuldu. Etkinlikte, obezitenin tanısı, önemi, Türkiye’de, bölgede ve Zonguldak ilindeki durumu, obeziteyle mücadele için yaşam tarzı değişiklikleriyle ilgili bilgilendirme yapılarak çocuklar için gıda tüketimine yönelik önemli ipuçları da verildi.

Konuyla ilgili Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Asuman Koç Yutkur ve Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, iki merkezin koordinasyonuyla uzun süredir gerçekleştirdikleri bu etkinlikte emeği geçen merkez çalışanlarına, velilere ve çocuklara teşekkürlerini iletirken, özellikle merkezlerin faaliyetlerinin daha da kaliteli bir hizmet sunmasına yönelik destek veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya şükranlarını sundu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi