Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde görevi başındayken vefat eden akademik ve idari personel ile öğrenciler ve maden şehitlerimiz için anma töreni düzenlendi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun ve Vali Yardımcısı Turgut Subaşı’nın konuşmalarıyla devam eden törende, vefat eden akademik ve idari personel ile öğrencilerin anısına hazırlanan video gösterimi yapıldı.

İzleyicilere duygu dolu anlar yaşatan video gösteriminin ardından, Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, iki bölümden oluşan ilahi dinletisinde bulundu. İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan koro, Segâh Makamı ve Hüseyni makamında seslendirdikleri ilahilerle dinleyicileri bir kez daha duygulandırdı.

Yaklaşık 1,5 saat süren etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Üniversitemizin 30. Yıl etkinlikleri kapsamında vefat edenlerin anısına düzenlenen etkinliğin ikinci kısmı ise Cuma Namazı öncesinde İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Üniversitenin Farabi Camiinden verilecek Kuran Tilavetiyle gerçekleşecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi