Zonguldak Bülent Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesinde sağlık çalışmaları alanında alt yapı güçlendirme çalışmalarına devam ediliyor.

Alınan bilgiye göre, BEÜ pandemi sürecinde bölgenin sağlık üssü olarak bir yandan Sağlık Bakanlığıyla eş güdümlü bir şekilde sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmaya devam ederken diğer yandan alt yapısını güçlendiriyor.

Bu bağlamda Tıp Fakültesi anatomi laboratuvarı büyütüldü ve Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin çatı ve dış cephe izolasyon çalışmaları tamamlandı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada çevre bilincini geliştirmeye yönelik uygulamalarıyla örnek olmayı başaran Üniversitemizin enerji verimliliği noktasında attığı adımların kaynakların verimli kullanımına katkıda bulunacağını belirtti.

Anatomi laboratuvarının büyütülmesinin nitelikli bir eğitim için gerekli olduğunu dile getiren Rektör Çufalı, Üniversitemizin sağlıkta bölgeye en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduğunu ifade ederek “Üniversite olarak öğrencilerimizin eğitimleri için tüm bileşenlerimizle büyük gayret gösteriyoruz. Büyütülmüş haliyle yeni anatomi laboratuvarı öğrencilere daha nitelikli imkan sağlamış olacak. Sağlık alanındaki yaptığımız yatırımları geleceğe yatırım olarak görüyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi