Avrupa Birliği Erasmus + Programı tarafından desteklenen ve 30 Mayıs-03 Haziran tarihleri arasında Kayseri’de Kayseri Sümer Fen Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen  “E.C.H.R.E. European Cultural Heritage: Resource for Education” konulu projeye Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Devrek Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Afitap Bulut ve Ereğli Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Dr. Öğr. Üye. Nalan Albuz katıldı.
Çek Cumhuriyeti’nin Koordinatörlüğünü yaptığı projede, Türkiye’den Zonguldak Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ve Kayseri Sümer Fen Lisesi, İtalya ve Romanya’dan Sivil Toplum Kuruluşları ve okullar ortak olarak yer aldı.
Proje faaliyetleri kapsamında kültürel mirasa yönelik çeşitli sunumlar yapılarak, ziyaret ve geziler düzenlendi. Kayseri Arkeoloji Müzesi, Kayseri Lisesi ve Müzesi, Gevher Nesibe Şifahanesi (Selçuklu Müzesi), Erciyes Dağı ve Nevşehir kültür gezisinin yanı sıra endüstriyel mirasa yönelik Abdullah Gül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Burak Asiliskender tarafından verilen seminer dinlendi.
Oldukça yoğun geçen programda Türkiye’nin çok kıymetli kültürel mirasının gençlere, eğitim kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına aktarımı sağlandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi