Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Mühendislik Fakültesi’nden 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencileri için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı.

1 Eylül Çarşamba günü oditoryumda gerçekleştirilen törene BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara, Üniversite Senatörleri, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende fakülte birincisi Ogün Kaldıran mezun öğrenciler adına konuştu. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı açılış konuşmalarını yaparak öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı konuşmasına yangın ve sel felaketleri ile Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Rektör Çufalı “Mühendislik Fakültemiz ülkemizin en köklü fakültelerinden biridir, kuruluş tarihi 1924 yılına Zonguldak Maden Mühendis Mektebi dayanır. Bu köklü fakültenin mezunları olarak bütün hayatınız boyunca çalışmaya, işinizi en iyi şekilde yapmaya devam edin” dedi.

Rektör Çufalı, yüz yüze eğitime devam etmek ve Covid-19’u hayatımızdan çıkarabilmek ya da hafif atlamak için aşı olmanın gerekliliğini hatırlatıp, konuşmasını mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek ve iyi temennilerde bulunarak sonlandırdı.

Mezun olan öğrencilere diplomaları verildikten sonra Prof. Dr. Mehmet Yetmez eşliğinde mezuniyet yemini edilmesi ve devamında fotoğraf çekimleri ile tören sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi