Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasında “Aerobiyolojik çalışmalarda ortaklık yapılması konusunda işbirliği protokolü” imzalandı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Ankara Üniversitesin (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın katılımıyla Ankara Üniversitesi Senato Salonu’nda imzalanan protokol ile her iki üniversite arasında halihazırda yürütülen Aerobiyolojik çalışmaların resmi bir zemine oturtulması amaçlandı.
İmzalanan protokol gereği yapılan işbirliğinin iki üniversitenin Aerobiyoloji alanının tanıtılması ve bilinirliğinin artırılmasına katkı sunması beklenirken, atmosferik örneklemelerin eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi hususunda da iki üniversite birbirine her türlü teknik ve bilimsel desteği sağlamaları noktasında fikir birliği sağladı.
İşbirliği protokolüne dair imza töreninin ardından BEÜ Rektörü  Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e, her iki üniversitenin ortak olarak hazırlamış olduğu kitaplar ile üzerinde AÜ logosu bulunan nostaljik bir radyo hediye edildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a Devrek bastonu hediye etti.
Protokole ilişkin faaliyetlerin, BEÜ  Aerobiyoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ile AÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Botanik Anabilim Dalı’nın koordinatörlüklerince yürütülmesi planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi