Bülent Ecevit Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Hakan Çelik, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

BEÜ İletişim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Hakan Çelik, ZGC’ye yaptığı ziyarette İletişim Fakültesine bağlı yeni açılan ve açılacak olan bölümler hakkında bilgi verdi.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık: “Cemiyetimizi ziyaret eden BEÜ İletişim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Hakan Çelik’e şahsım, yönetimim ve üyelerim adına teşekkür ediyorum. Üniversitemizin İletişim Fakültesi bizim ve ilimiz için çok önemli. Üniversitemizde radyo ve televizyonculuk bölümleri vardı iletişim fakültesinin de açılması çok güzel oldu. BEÜ İletişim Fakültesinin bizlerden bir isteği olursa her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

Dördüncü kuvvet olarak basın önemli yere sahip diyen BEÜ İletişim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Hakan Çelik ise konuşmasına şöyle devam etti: “BEÜ İletişim Fakültesi olarak 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde halkla ilişkiler bölümümüze öğrenci alımına başladık. Halkla İlişkiler Bölümümüzde şuan için 52 tane öğrencimiz var. Tercih edilen bir bölüm olduğunu ve ileride tercih edilecek bir fakülte olduğunu doluluk oranlarımız gösteriyor. Halkla İlişkiler Bölümümüzde yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. Aktif olmayan iki bölümümü vardı rektör hocamızla görüştük ve iki bölümümüzün de açılması için teklifte bulunduk. Aralık ayı içerisinde Radyo Televizyon ve Sinema bölümümüz için teklifimiz uygun bulundu ve bölümümüz açıldı. Ocak ayı içerisinde YÖK’e Yeni Medya ve Gazetecilik olarak öneride bulunduk ve bu bölümümüzde açıldı. Şuanda kuruluş aşamasındayız ama altyapı olarak çok fazla eksiğimiz bulunmamakta. Öğretim üyesi sayımız gün geçtikçe artacak. Şuanda doktorasını tamamlamaya yakın ve tamamlayacak olan 17 tane öğretim elemanımız var. Onlarında gelmesiyle fakülteyi bir bütün olarak faaliyete geçireceğiz. İleride gazetecilerinde görüş ve desteklerini alarak Zonguldak ilimize bu fakülteyi kazandıracağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi