Zonguldak  Bülent  Ecevit Üniversitesinde  TÜBİTAK 1001 Programından Nasıl Destek  Alınır, Proje  Nasıl Yürütülür” konferansı  gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent  Ecevit  Üniversitesi Tahir Karauğuz konferans salonunda 10 Şubat 2022 Perşembe günü saat 14:00’de “TÜBİTAK 1001 Programından Nasıl Destek Alınır, Proje Nasıl Yürütülür?” başlıklı konferans yapıldı. 
Konferansta Dr. Öğr. Üyesi Seda Kartal Karadeniz ve Dr. Alexey Yurchanov konuşmacı olarak yer aldı.
TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir. Alanında doktora derecesine sahip olan akademisyenlerin başvuru yapabildiği program kapsamında 36 ay süresince 720.000 TL’ye kadar proje desteği verilmektedir. Ayrıca program kapsamında lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası kişiler bursiyer olarak yer alabilmektedir.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel konuşmasında TÜBİTAK destekli projelerin önemine değinerek, Üniversitemizin geliştirme ve araştırmaya yönelik her türlü projeyi desteklemeye hazır olduğunu ifade etti. 
Bilimsel ve akademik proje kapsamındaki başvuruların sayıca ve nitelik olarak artırılmasının üniversitemize, bölgemize ve ülkemize olumlu katkıları olacağını vurgulayan Prof. Dr. Büyükgüzel desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı. (Haber   Merkezi)

Editör: Haber Merkezi