Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan (BESYO) bu yıl mezun olan öğrenci Bahadır Samet Baykul KPSS alan sınavında Türkiye derecesi elde etti.

18 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde 93,59 puan alarak 21.242 aday arasında ikinciliği elde eden Baykul, BESYO’daki öğrenim sürecinde eğitim bilimleri alanında aldığı derslerin ve düzenli bir programla çalışmasının sonucunda bu başarıyı kazandığını belirtti.

BEÜ BESYO Mezunu Baykul, BESYO’da aldıkları spor eğitiminin yanı sıra hocalardan edindikleri bilgi ve deneyimin de öğretmenlik kariyerine hazırlanmaları konusunda kendilerine büyük katkı sağladığını vurgulayarak öğretmenlik alan bilgisi dersleri ve okul deneyimi ile öğretmenlik uygulaması stajlarının kendilerini mesleğin gereklilikleri ile donanımlı hale getirdiğini ifade etti.

Başarısında Üniversitede aldığı eğitimin büyük yeri ve önemi olduğunun altını çizen Baykul tüm hocalarına teşekkürlerini sundu.

Mezunun başarısından büyük gurur duyduğunu belirten BESYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Gümüş, Yüksekokul olarak beden eğitimi ve spor alanında hem sporcu hem eğitimci yetiştiren bir akademik ortam oluşturma gayretinde olduklarını ifade ederek Milli sporcuları ile de adından söz ettiren Yüksekokulun, geçtiğimiz yılardaki KPSS sınavlarında Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları arasında eğitim bilimleri alanında 8, genel kültür alanı sıralamasında 6, genel yetenek alanı sıralamasında ise 4. olduklarını hatırlattı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programında sürdürülen alan bilgisi eğitiminde öğrencilerin gerek bilgi, gerek genel kültür açısından donanımlı öğretmen adayları olarak mezun olmalarını önemsediklerini belirten Gümüş, staj ortamlarının okulda aldıkları bilginin uygulama alanı olduğunu söyledi.

Mezun Bahadır Samet Baykul’un öğrencilik döneminde de başarılı, çalışkan ve disiplinli bir öğrenci olduğunu belirten Gümüş, “Öğrencimizin bu başarısı Yüksekokulumuz ve Üniversitemiz için gurur kaynağı oldu. Kendisine başarılı bir meslek yaşamı diliyorum. Atatürk’ün sporcular için gösterdiği hedefteki zeki, çevik ve akıllı sporcular ile spor eğitimcilerini yetiştirmek için çalışmalarımızı ve gayretimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi