Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak’ın büyümesinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Zonguldak olarak yıllarca kaybettik artık kaybetmeyelim diyen Alan, “Biz Zonguldak’ı seviyoruz başka Zonguldak yok. Kenetlenerek Zonguldak’ı güzelleştirelim. Bu dönem çok hassas bir dönem bu dönem yapıldı yapıldı! Bana göre köprüden önce son çıkıştayız. Kaybedecek bir günümüz bir dakikamız yok! Enerjimizi, motivasyonumuzu kaybettirecek işlerden uzak duralım” dedi.

Zonguldak’ın yarınları için Ankara’da yaptıkları ziyaretlere ısrarla devam edeceklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ZİYARETLERİMİZİN DÖNÜŞÜ ZONGULDAK’A HİZMET OLACAK

“Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin takibini yapmamız gerekiyor ve bu doğrultuda Ankara’da çeşitli ziyaretler yapıyoruz. Ankara’ya gittiğimiz zaman olumlu sözler alıyoruz ama takibini ve hızlandırılması içinde bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor. Kozlu Belediye Başkanımız ve Kilimli Belediye Başkanımızla Ankara’ya gittik. Vekillerimizin aracılığıyla genel müdürlüklerimiz, bakanlıklarımız ve daire başkanlıklarımıza uğradık. Ben kemdi işlerimin Kilimli ve Kozlu Belediye Başkanlarımızda kendiişlerinin hızlandırılması adına ziyaretler yaptık. Adalet Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Kozlu ve Kilimli ilçelerimize Noter talebimizi 3 vekilimiz ve 3 belediye başkanı olarak ilettik. Bakanımızda sağ olsun Noter sözünü verdi. Belediyeler Birliğine uğradık. Araç filomuzu her geçen gün genişletmek daha da güçlendirmek için mücadele ediyoruz. Greyder ve yol süpürme aracı talebimiz var. Bunlarla ilgili Belediyeler Birliği ve Çevre Bakanlığındaki ilgili genel müdürlüğe uğrayarak taleplerimizi yeniledik. İnşallah 2020 yılının Ekim ayı içerisinde bu araçlar bizlere teslim edilecek. Çevre Bakanlığımızda görüşmelerimiz oldu. 4 tane mahallemizdeki spor tesisleri, çocuk parkları için yer tahsisi talebimizi ilettik. Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Saadet Oruç Hanımefendiyi ziyaret ettik. Ceza İşleri Genel Müdürümüz Yakup Moğul Beyefendiyi ziyaret ettik. Vekillerimizle istişarelerde bulunduk. Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı ziyaret ederek Zonguldak üzerine sohbet ettik. Ankara’da dolu dolu 2 gün geçirdik. İnşallah faydalı olmuştur. Biz ısrarla bu ziyaretlerimizi yapmaya devam edeceğiz. İnşallah bunlar Zonguldak’a hızlı şekilde hizmet olarak yansıyacak diye umut ediyoruz. O niyetle de Ankara’da mesai harcıyoruz.

TOKİ’NİN BİZE SÖYLEDİĞİ BİR AKSAMA YOK

Programın soru-cevap kısmında bir gazetecinin TOKİ’nin projelerden çekildiği iddia ediliyor? sorusunu cevaplandıran Alan: “Asılsız, bir dayanağı olmayan, dedikodu maiyetindeki şeylerle lütfen vaktimizi boşa harcamayalım. Öyle bir şey olduğu zaman bunu il başkanımız, vekillerimiz ve biz açıklarız. Ama Zonguldak’ın bunlarla kaybedecek 1 dakika vakti yok. Bu asılsız, dayanağı olmayan ve gündem yaratarak vatandaşta moral, motivasyon yaratacak diyalogların, söylemlerin bugüne kadar Zonguldak’a bir faydası olmadığını artık öğrenmiş olmamız lazım. Biz Çevre Bakanlığımızda arkadaşlarımızla neredeyse her hafta görüşüyoruz. TOKİ Başkan yardımcımızla haftada en az 2-3 defa görüşüyoruz. 9 Mart’ta sahilin düzenlenmesi ile ilgili ihalemizi yapacağız. İstanbul’da TOKİ Başkan yardımcımızla görüşeceğim lavuar alanı ve millet bahçesiyle ilgili eksiklerin giderilmesi anlamında bir daha konuşacağız. Programlarımızda ve TOKİ’nin bize söylediği bir aksama yok. TOKİ üç projeyi de inşallah bu dönem hayata geçirecek ve Zonguldak’ımıza hediye edecek” dedi.

BEÜ OLMAZSA OLMAZIMIZ

Fevkani Köprüsü için bir rapor hazırlandı mı? BEÜ ile bu raporun hazırlanmasında işbirliği yapıyor musunuz? Sorusunu cevaplandıran Alan, şöyle cevap verdi: “Fevkani Köprüsü ile alakalı bir rapor hazırlanıyor. Bu konuda donanımlı arkadaşlarımızdan destek alacağız. Sosyete Pazarı diye tabir ettiğimiz yerdeki iş merkezi için biran önce proje hazırlayıp ihaleye çıkmak istiyoruz. Biz BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve üniversitemizin diğer birimleriyle köprü ve ulaşım konularında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ben BEÜ Rektörümüze ziyarete gittiğimde ve kendisinin de bize yaptığı ziyarette beraber bu şehri ayağa kaldırmamız gerektiğini ifade ettim. Üniversitemiz olmazsa olmazımızdır. Ben Zonguldak harici dışarıda bir üniversiteyle köprü ile alakalı konuşmadım. Hizmette almadık. Sadece görüş aldığımız yerler var. Ama bunu yapacaksak BEÜ ile yapacağız.”

BEN SİHİRBAZ DEĞİLİM!

Soruların ardından Zonguldak’ın kaybedecek bir günü bile olmadığını belirten Alan, “Bu şehre 30 senedir çivi çakılmadı kimsenin de çıtı çıkmadı. Şimdi istiyorlar ki 12 ayda her şey düzelsin. Ben sihirbaz değilim. Öğle bir gücüm yok. Keşke bütün sorunları halledebilsek. Zonguldak olarak yıllarca kaybettik artık kaybetmeyelim. Biz Zonguldak’ı seviyoruz başka Zonguldak yok. Kenetlenerek Zonguldak’ı güzelleştirelim. Bu dönem çok hassas bir dönem bu dönem yapıldı yapıldı! Bana göre köprüden önce son çıkıştayız. Kaybedecek bir günümüz bir dakikamız yok! Enerjimizi, motivasyonumuzu kaybettirecek işlerden uzak duralım. Zonguldak’ın böyle kalması hiçbirimize fayda sağlamaz. Zonguldak’ın büyümesinden, gelişmesinden mutsuz olacak kimse var mıdır? Ama bana göre belli bir güruh var Zonguldak’ın büyümesini istemiyor. Lütfen o ekibin yanında olmayalım karşısında olalım. Zonguldak’ın büyümesi demek ki birilerini rahatsız ediyor. Biz Zonguldak’ımızı her şeye rağmen büyüteceğiz. Ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın ben ve ekip arkadaşlarım Zonguldak’ı büyütüp, güzelleştirip vatandaşımın istediği şekle sokmak için efor sarf ediyoruz. Karşımıza kim çıkarsa çıksın dinlemeyeceğiz. Vatandaşımız hizmet istiyor bizde onun için buradayız” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi