Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, belediyeye ait işyerlerinde kira, ecrimisil, su, emlak ve çöp vergisini ödemeden oturan esnafların rahatlarının bayramdan sonra bozulacağını söyledi.

Bazı hemşerilerimiz borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmiş diyen Alan, “Pandemi yoğun olduğu için biraz daha sabır gösteriyoruz ama Ramazan Bayramından sonra bizim belediye olarak gelirlerimizi tahsil etmemiz lazım” dedi.

Yağışlar nedeniyle Kent Merkezinde meydana gelen heyelanlara da değinen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, açıklamasına şöyle devam etti:

BARAJ YÜZDE 95 ORANINDA DOLDU

“Son 30-35 günün nerdeyse 26 günü yağış aldık. Kış mevsimi ağır geçti. Kar yağışıyla zaten toprak suya doymuştu yağmurunda hiç durmadan yağması sonucu bazı mahallelerimizde ve şehirlerarası otobüs terminalimizde heyelan meydana geldi. Meydana gelen heyelanlar bizi yoruyor. Vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekiyor. AFAD ekipleriyle beraber tuttuğumuz raporlar doğrultusunda onları AFAD başka yerlere yerleştiriyor, kira yardımında bulunuyor. Bizlerde biran önce heyelandan kalan sıkıntıların giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizim için yorucu bir süreç oluyor ama inşallah bundan sonra havanın biraz müsaade etmesiyle hizmetler daha da hızlanır. Çünkü yağmur yağdığı zaman bu işlere müdahale etmekte arkadaşlarımız ister istemez sıkıntı yaşıyorlar. Bunlarda vatandaşlarımız tarafından gecikmeymiş gibi algılanıyor. Son zamanlarda be bu kadar yağışlı geçen bir yıl hatırlamıyorum. İnşallah toprak suya doydu, barajlarımız doldu inşallah mahsullerde bol ve bereketli olur. Bizlerde belediye olarak hasar gören, heyelandan zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gayret ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Şuanda barajda yüzde 95 seviyesinde suyumuz var. En kötü ihtimalle şuanda an az 8-10 ay yetecek kadar suyumuz var.

BAYRAMDAN SONRA TAHLİYE YOLUNA GİDECEĞİZ

Biz göreve geldiğimiz günden bu güne kadar kendimiz yapılandırmalar yaptık ve vatandaşlarımızı bu şekilde kira, ecrimisil ve diğer borçları olanları davet ettik ve “borçlarınızı yapılandırın” dedik. Ondan sonra hükümetimiz tarafından geçen yıl 7256 sayılı bazı borçların yapılandırması kanunu çıktı. Biz bunu da bekledik. Ne yazık ki bazı hemşerilerimiz bu işi alışkanlık haline getirmişler. Pandemi yoğun olduğu için biraz daha sabır gösteriyoruz ama Ramazan Bayramından sonra bizim belediye olarak gelirlerimizi tahsil etmemiz lazım. Bu iki yönden çok önemli; 1-hizmetlerimizin devamlılığı için çok önemli, 2- Belediyemize ve devletimize borçlarını düzgün ödeyen vatandaşlarımızın haklarını koruyup gözetmek adına ben artık onlara iyi niyeti diyemiyorum. 13 aya yakın zamandır amansız bir hastalıkla boğuşuyoruz. Bundan öncesinden itibaren yıllardır borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmiş hemşerilerimize bayramdan sonra tebligatlarımızı yapacağız ve tahliye yoluna gideceğiz. Bunun dönüşü de olmayacak. Bizim çağrılarımıza, iyi niyetimize rağmen halen daha bu çağrılara kulak asmayıp sanki babalarının yeriymiş gibi kira vermeden, ecrimisil, su borcunu ödemeden, emlak ve çöp vergisini ödemeden oturan esnaflarımızın rahatları bayramdan sonra bozulacak.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi