Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Karataş, Zonguldak Belediyesi’nde çalışan taşeron işçileri kapsayan toplu sözleşmeyi değerlendirdi.

Zonguldak Belediyesi personel şirketinde 714 işçiyi kapsayan toplu sözleşmeyi bağıtladık diyen Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Karataş, konuşmasına şöyle devam etti:

ARTILARI ALDIĞIMIZ BİR TOPLU SÖZLEŞMEYE İMZA ATTIK

“Toplu sözleşme kazanımlarının tüm çalışan arkadaşlarımıza, üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte destek veren temsilci arkadaşlarımıza, işveren tarafındaki komisyondaki arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Güncel şartlarda çok güzel sözleşme olmamış olsa da ekonomik olarak en azından artıları aldığımız bir toplu sözleşmeye imza attık. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte 7’nci aydan geçerli olacak toplu sözleşmelerimiz var. Ereğli, Alaplı, Devrek, Kandilli, Karaman, Karapınar, Kumluca, Abdipaşa Belediyesi, Metropoliten Belediyeler Birliği’nde toplu sözleşme süreçlerimiz 7’nci aydan itibaren başlayacak. Taslak çalışmalarını hazırladık. Belediyelerimize teslim ettik, günlerimizi belirledik. Yasal süre çerçevesinde idarelerle görüşmelere başlayacağız. Temennim; çalışan arkadaşlarımızı enflasyon altında ezdirmeyecek rakamlara ulaşmak ve arkadaşlarımızın refah seviyesini bir nebzede olsun geliştirmek olacak. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Ben özellikle şunu da söylemek istiyorum; Belediye gelirleri ile ilgili Merkezi yönetimlerin belediyeleri destek anlamında, Belediye gelirlerinin artırılması ile ilgili çalışmaların bir an önce hayata geçmesi, Belediye gelirlerinin artırılması ile ilgili çalışmaların yapılmasını yetkililerden bir kez daha talep ediyoruz.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KADRO ALMAK

Söylediğim gibi kamuda çalışan arkadaşlar enflasyonla ilgili zamlarını aldılar. Belediye şirketlerindeki bizim hedeflerimizin içinde öncelikle statü kazanmak, kadroya geçmekle ilgili taleplerimizi ısrarla her platformda dile getiriyoruz. Buradan bu vesileyle tekrar yöneten arkadaşlarımıza, abilerimize, büyüklerimize de temennimiz, beklentimiz kadro çalışmasının, şirketlerindeki çalışan arkadaşların kadroya geçmeleri ile ilgili çalışmaların biran önce hayata geçmesi ve Özel İdare ve Belediyelerde çalışan bir milyon civarındaki arkadaşların kadroya geçmeleri ile ilgili çalışmaların yapılmasını özellikle bekliyoruz. Tek temennimiz, öncelikli hedeflerimiz kadro almak. Kadro aldıktan sonraki ücrette olan kısımlarda da biz idarelerle, toplu sözleşmelerle haklarımızın daha fazlasını almak için elimizden gelen büyüt gayreti Belediye-İş Sendikası olarak da göstermeye devam edeceğiz.

YÜZDE 33 CİVARINDA ZAM ALDIK

Zonguldak Belediyesi’nde şu anda yılbaşına kadarki olan süreçte ücretlerde yüzde 33 civarında bir zam aldık. Bunun altına, toplu sözleşmedeki kazanımlarımızdan biri de hiçbir şekilde yıl içinde ya da yılsonunda asgari ücrete yapılacak artışlardan da faydalanabilmek adına en düşük ücretlerin asgari ücretin yüzde 10’un altında olmayacak şekilde bir yıllık toplu sözleşmeyi bağladık. Diğer sosyal haklarda da; yemek, yol, çocuk, yakacak ve ikramiyelerde de yüzde 50 ile yüzde 100 aralığında zamlar aldık. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi