Devrek Belediyesi tarafından açılan Sepet Örücülüğü Kursu’na yoğun katılım oldu. Devrek Belediyesi ile Devrek Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Sepet Örücülüğü Kursu bugün Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitim sınıflarında başladı.

Toplam 60 kursiyerin başvurduğu kurs 12’şerlik gruplar halinde verilecek.

Halk Eğitim Müdürlüğü Usta Öğreticisi Ayşegül Yurttadur tarafından verilmeye başlanan kurslar hafta içi 5 gün 14.00-17.00 saatleri arasında ve günlük 3 saat olarak planlandı.

Kursun açılışında bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, bu kursa yoğun talep olmasının sevindirici olduğunu, söyledi.

Başkan Bozkurt şöyle konuştu:

“Bu kursun açılmasını en çok kadınlarımız, sizler istediniz. Belediye olarak sizlerin bu isteği doğrultusunda bu kursu açmaya karar verdik. Kursun bütün malzemelerini biz karşılıyoruz. Sizler sadece kursta sepet örmesini öğrenerek aile ekonominize katkıda bulunacaksınız. Üreteceksiniz, var edeceksiniz. Üreten insanlar yaratacağız.

Bu kursları daha da çeşitlendireceğiz. Üretme, ekonomik değer yaratma, el sanatlarını, becerilerini geliştirme, iş gücüne katılma, eğitim alma konularında Halk Eğitim Müdürlüğümüzden destek aldık. Destekleri nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yaşar Özlüoğlu’na ve Eğitmen Ayşegül Yurttadur hocamıza teşekkür ediyorum”

Kursiyerlerde Başkan Bozkurt’a böyle bir kursu açtığı için teşekkür etti. (Haber Merkezi)

                                                                                                                                                                          

Editör: Haber Merkezi