Yeşilay Zonguldak Şube başkanlığı tarafından Zonguldak Belediyesinde çalışan personellere teknoloji bağımlılığı eğitimi verildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel merkezi tarafından Türkiye genelinde uygulanan Yeşilay farkındalık programı çerçevesinde belediye personeline şube koordinatör formatörü psikolojik danışman rehber öğretmen Aynur Gözübek tarafından (teknoloji bağımlılığı) eğitimi verildi.

Zonguldak Belediye Nikah Salonunda düzenlenen bağımlılıkla mücadele eğitimi ile ilgili Yeşilay Zonguldak Şube Başkanı Selahattin Çolak, “Mücadele eğitim programı (TBM) önleme çalışmaları konusundaki güncel bilimsel uygulamalardan yola çıkarak, ülkemizin sosyolojik yapısını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem plânı olarak hayata geçirmiştir. TBM, öncelikle ülkemizde yaşayan çocuk ve gençlerin bağımlılık risklerinden uzak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla toplumun bağımlılık türleri ile ilgili bilinç düzeylerini artırmayı hedeflemektedir. Program dünya üzerinde çeşitli uygulama örnekleri bulunan ve bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirmeye yönelik hazırlanmış bilimsel temelli bir eğitim programıdır.

Bu eğitim programı ile tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi bilinçle önüne geçilmesi amaçlanmaktadır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi