Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

İki maddenin görüşüldü Haziran ayı ikinci birleşimi açılış ve yoklamanın ardından başladı.

Toplantıda;  İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.05.2021 tarih ve 12089 sayılı, Zonguldak Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilen Zonguldak İli Merkez İlçesi Çınartepe Mahallesi 1636 ada 1 parsel sayılı taşınmaza yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki yazısı okunarak meclis üyeleri  arasında görüşüldü. CHP’li Meclis üyelerinin itiraz ettiği bu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.05.2021 tarih ve 12091 sayılı, Zonguldak Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilen Zonguldak İli Merkez İlçesi Çınartepe Mahallesi 1636 ada 1 parsel sayılı taşınmaza yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki yazısına CHP’li  meclis üyeleri gerekçelerini belirterek itiraz etti. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP Grup başkan vekili Atınç Kayınova bu iki madde hakkında; Meclisin öncesinde itirazlarının gerekçesinin kaydedilip, kararın şer notlarının meclis kararları içinde olması gerekiyor. Turgut Bey esasında sizi uyarıyor, iyilik yapıyor ve diyor ki; “Bunu yazmazsanız kararınıza daha birinci cümleden birisi itiraz ettiği zaman o karar kadim olur” dedi.

CHP’li Meclis üyesi Turgut Aydın, “Başkanım, bu meclisin itibarını, saygınlığını, doğru yapmasını sağlayacak olan hepimiziz. Öncelikle de sizsiniz. Hukuksal olarak bunu inceletin, bakın hukuki gerekçelerini de koyun. Yoksa çok kolay biz şimdi İdari Mahkemeye gideriz hukukça iptal ettiririz. Ne olur biz size gol attık yok böyle bir şey. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Biz doğru yapalım diyoruz” diye görüşünü belirtti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’da konuşulanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum diyerek şunları söyledi: “Bu iki etti. Arkadaşlar bütün haklarınızı kullanmakta serbestsiniz. Elinizi tutanda yok. Bu şekilde mahkemeye gideriz tarzında tehdit eder gibi konuşmanız beni rahatsız ediyor. Cümleleri daha düzgün kullanırsanız hoşuma gider. Çünkü bunu vatandaşlarımız basın yoluyla seyrediyor. İdari Mahkemeye gidecekseniz elinizden tutan yok gidin İdari Mahkeme orada. Sizin bu konuya muhalif olduğunuz çok net. Zaten oy çokluğuyla geçmiş. Atınç Bey ve Ozan Bey ret oyu kullanmış, karşı oy metnini dinledik. Muhalefet ediyorsunuz. Zaten komisyon ekinde var. Adli bir süreç olursa ve adli makam derse ki, “bu konuyla ilgili tüm evrakları istiyorum” biz zaten o evrakları vermekle mükellefiz. Konu bu kadar basit.”

Konuşmaların ardından gündem maddesi komisyondan geldiği şekilde oylandı. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Meclisi toplantısı Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın, Temmuz dönemi Meclis toplantısının 1 Temmuz Perşembe günü yapılması önerisinin oy birliği ile kabul edilmesiyle sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi