Zonguldak Belediye Meclisi’nin Mayıs dönemi ikinci toplantısı Belediye Başkanı Ömer selim Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplam 15 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Belediye’nin TOKİ eliyle yapılan İsmet İnönü Parkı’ndaki düzenleme, su fiyatları ile Kırat mevkiinde yapılan yeni mezarlık alanı için fiyat belirleme konusunda karşılıklı atışmalar yaşandı.

Yoklama ve açılışın ardından başlayan toplantıda;  CHP grup Başkan vekili Atınç Kayınova, sahil düzenlemesi kapsamında İsmet İnönü Parkı ile ilgili yapılan düzenlemenin yanlış olduğunu belirten bir konuşma yaparak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dan projenin düzeltilmesi yönünde talepte bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı  Dr. Ömer Selim Alan da Kayınova’nın bu talebi üzerine yaptığı konuşmada, “Bu konuyu milletvekili Ünal Demirtaş ile de görüştük. Oradaki uygulamayla ilgili zaten il başkanınız bir açıklama yapmış. Ben de ona uygun cevabın bizim il başkanımızın verileceğini söyledim. Ben de bir iki cümle etmiştim. İl başkanınız ucube kelimesi kullanmış ben kendisine hiç yakıştıramadım. Yıllardan beri tanıdığımız, bildiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Murat Pulat’ın kendi düşüncesiyle bunu paylaştığına inanmıyorum ben demek ki bir baskı var üzerinde. İkincisi de, şahsımızla ilgili  ‘siyasi mevta’ diye abes kelime daha kullanmış.  Ben bu kelimeyi de hiç kendisine yakıştıramadım. Kırgın olduğumu da ifade ediyorum. O gün milletvekilinin kendisine de söyledim. Burası açıldıktan sonra zaten sıkıntılar, şikayetler vatandaşlar tarafından da bizlere iletilirse biz zaten bunu hep beraber oturur çözeriz.

Burada, bizden önce 8 sene görev yapan Sayın Muharrem Akdemir de o zaman mevta sıfatına giriyor il başkanınızın nezdinde bizim 2019 seçimlerinde CHP adayı Sayın Şenol Şanal da, MHP adayı Hamdi Ayan da o zaman o sıfata giriyor. O yüzden söylemlerinde daha hassas olması gerektiğini de iletirseniz sevinirim” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından diğer maddelere geçildi. Gündemin 5. Maddesinde yer alan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün 2021 yılı gelir tarifesindeki su ücret tarifesi başlığı altındaki geçici abone su birim fiyatının yeniden değerlendirilmesi konusunda da su fiyatının meskenlerde 3.20, işyerlerinde de 9.10 TL olarak tespit edilen su fiyatlarına CHP grubu itiraz etti. CHP grubu su fiyatlarının meskenlerde 3,10, işyerlerinde de 9 TL olarak düzenlenmesini isterken, CHP’nin talebi AK Parti ve MHP grubu tarafından ret edildi.

Gündemin 8. Maddesinde yer alan; Mezarlıklar Müdürlüğü’nün Belediye’nin gelir tarifesindeki ücretler bölümünde ise mezarlık hizmetleri ve ücretleri bölümünde bulunan Kırat mevkiindeki belediyeye ait mezarlık alanının yer tahsisi ve ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna yine CHP grubu itiraz etti.

Yeni tarifeye göre 6 kişilik bir mezar yerinin 5 bin TL olarak Meclise sunulması üzerine CHP grubunun itirazına rağmen AK Parti ve MHP tarafından kabul, CHP ile İYİ Parti ret oyu vermesine rağmen yeni mezarlık ücret tarifesi oy çokluğu ile geçti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi