Zonguldak Belediyesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğinde belediye çalışanına ‘İnsan Hakları’ konulu eğitim semineri verildi.

Zonguldak Belediye Meclis Salonunda belediye personellerine yönelik düzenlenen ‘İnsan Haklar’ semineri BEÜ Öğretim Görevlisi İbrahim Kerem Ertem tarafından verildi.

‘İnsan Haklar’ konulu seminerin konuşmacısı olan BEÜ Öğretim Görevlisi İbrahim Kerem Ertem, yaptığı sunumda şunları ifade etti: “Osmanlının son zamanında Tanzimat fermanları ilan edildi. Bin 800’lü yıllarda avukatlar ile mahkemeler ilk kez o zaman günlük hayatımıza girdi ve hak serüvenimiz bugüne kadar gelişerek günlük hayatımıza kadar gelmiş oldu. Haklarımıza ulaşmak, haklarımızı bilmek çok önemli. Türkiye’de bizim haklarımızla ilgili düzenlemeler olmasa da Türkiye’nin imza attığı sözleşmelerden dolayı hakkımız olabilir. Bunlara ulaşmak internet çağında çok mümkün. Bu işi yapan çeşitli guruplar ve uzmanlar var onlara bilgileri ulaştırmak çok kolay. İdare ve kamu kuruluşlarını bu anlamda zorlamak çok kolay ama hakların karşılanmasında bazı kısıtlama ve sınırlamalar idarelerinde elini kolunu bağlıyor yalnız talep etme konusunda bir kısıntılık hali yok. Belki de hiç olmadığı kadar hakların bu kadar çok konuşulduğu, kolay ulaşılabildiği bir hakkın var ama karşılayabilme noktasında problemler yaşayabiliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi